Καρδίτσα: Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους οι αγρότες

Δεκάδες τρακτέρ έχουν τοποθετήσει στον κόμβο του Δέλτα στον Ε65, στην άκρη του δρόμου, οι αγροκτηνοτρόφοι του νομού Καρδίτσας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.

Όπως τονίζουν, «ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα, της διεκδίκησης, της ανατροπής αυτής της πολιτικής που μας έφτασε στην εξαθλίωση, στο ξεκλήρισμα. Γιατί ό,τι κατακτήθηκε έως τώρα ήταν μέσα από αγώνες» αναφέρουν.

Σε δηλώσεις του το μέλος του δ.σ. της Ομοσπονδίας, Κώστας Τζέλλας, σημείωσε ότι στο προγραμματισμένο μπλόκο στον Ε65 συμμετέχουν αγρότες από διάφορες περιοχές της Καρδίτσας, «με αιχμή τις εξευτελιστικές τιμές στο βαμβάκι, αλλά και το κόστος παραγωγής, το ακατάσχετο, το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τον ΕΛΓΑ και όλα τα ζητήματα που μας αφορούν. Καλούμε, τους συναδέλφους αγρότες απ’ όλον το Νομό να συμμετάσχουν στο μπλόκο με τα τρακτέρ, να είμαστε πιο δυνατοί, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε. Να κλείσουν τ’ αυτιά τους σ’ αυτούς που τους παίρνουν τηλέφωνο και τους ενοχλούν, λέγοντάς τους ότι δεν γίνεται τίποτα. Να καταλάβουν ότι μόνο μέσα από το δυναμικό αγώνα έχουμε μέλλον και θα κερδίσουμε κάποια πράγματα» ανέφερε.

Από την πλευρά του, το μέλος του δ.σ. της Ομοσπονδίας, Γιάννης Τσιούτρας, υποστήριξε πως «εδώ και τώρα διεκδικούμε λύσεις. Δεν πρέπει να περάσει ο κοινωνικός αυτοματισμός που έβαλε μπροστά με δηλώσεις η κυβέρνηση. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα» δήλωσε.

Οι αγροκτηνοτρόφοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, ικανοποιητικές τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να έχουν βιώσιμο εισόδημα. Παράλληλα, τονίζουν ότι πρέπει να σταματήσει το «αίσχος των ανοιχτών τιμών», ενώ ζητούν να ψηφιστεί άμεσα το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σε ανάλογες κινητοποιήσεις προχώρησαν από σήμερα και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Λάρισας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.