Κέλλας: Ο φόβος είναι ανθρώπινος αλλά ως γιατρός έχω δώσει όρκο

«Ιερό» καθήκον απέναντι στην πατρίδα και τους πολίτες χαρακτηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, την οικειοθελή «επιστράτευσή» του στο πλευρό των συναδέλφων του γιατρών που αυτή την περίοδο σηκώνουν όλο το βάρος της «μάχης» κατά της Covid-19.

Όπως αναφέρει, φανερά αποφασισμένος, στο iefimerida.gr ο Λαρισαίος βουλευτής και γιατρός-αναισθησιολόγος «την εποχή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται στην κορύφωσή του, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, οι υγειονομικοί μας είναι στα όρια της αντοχής τους και δοκιμάζεται το σύστημα υγείας, θεώρησα αυτονόητο, υποχρέωσή μου, να συμμετάσχω με τις δυνάμεις μου και τις γνώσεις μου, στο μεγάλο αυτό και κρίσιμο αγώνα».

Θα πρέπει όλοι μας να συνεισφέρουμε σ’ αυτή τη μάχη
Ο κ. Κέλλας, ο οποίος στο πρώτο κύμα της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο, νόσησε και ο ίδιος από την Covid-19 και νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακή Νοσοκομείο της Λάρισας, καλεί όλους όσοι μπορούν να συνεισφέρουν να το πράξουν, λέγοντας: «Θεωρώ ότι κανείς δεν περισσεύει και πρέπει ο καθένας με ότι μέσα διαθέτει να βοηθήσει από την πλευρά του».

Ο αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. αναφέρεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λάρισα, όπου τα νοσοκομεία της λειτουργούν στο «κόκκινο» με τους ασθενείς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να δοκιμάζονται. «Και τα δυο νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτα. Οπότε θεωρώ λογικό να επανδρώσω ένα από τα δυο. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω, να συμμετάσχω και εγώ σ’ αυτή την πανεθνική προσπάθεια».

Κέλλας: Ο φόβος είναι ανθρώπινος αλλά ως γιατρός έχω δώσει όρκο
Στην ερώτηση αν φοβάται ο ίδιος απαντά με ταχύτητα: «Ο φόβος είναι ανθρώπινος αλλά αυτή τη στιγμή είναι χιλιάδες οι υγειονομικοί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας που δίνουν αυτόν τον αγώνα. Κάθε ανθρώπινη ζωή έχει αξία. Και μην ξεχνάτε ότι εμεί οι γιατροί έχουμε πάρει έναν όρκο να υπηρετούμε τους ασθενείς μας».

Ο Χρήστος Κέλλας στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, που απέστειλε σχεδόν ταυτόχρονα με τον βουλευτή του ΚΚΕ Λάρισας, Γιώργο Λαμπρούλη, Αντιπρόεδρο της Βουλής και πνευμονολόγο, ζήτησε απαλλαγή από τα καθήκοντά του και κατέστησε σαφές ότι αποποιείται του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής. Νωρίτερα είχε γράψει σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook: «Όλοι για έναν και ένας για όλους».

Έφτασα στα πρόθυρα της διασωλήνωσης
Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Κέλλας είχε νοσήσει από την Covid-19 τον περασμένο Μάρτιο. Όπως ο ίδιος περιγράφει ξεκίνησε ανώδυνα με μερικά δέκατα. Έκανε το τεστ και προς μεγάλη του έκπληξη βγήκε θετικός στον κορωνοϊό στις 12 Μαρτίου. Τρεις μέρες αργότερα, στις 15 του μηνός, ξεκίνησε υψηλός πυρετός που τον οδήγησε στο νοσοκομείο. Εκεί μετά την εισαγωγή, του χορηγήθηκαν τα φάρμακα χλωροκίνη και αζυθρομυκίνη και κάποια χημειοπροφυλακτικά για προστασία από μικρόβια. Παρ’ όλα αυτά λίγο έλειψε διασωληνωθεί. Επί 5 ημέρες είχε 39 πυρετό ανά 4-5 ώρες.

«Στις 20 Μαρτίου επιδεινώθηκε δραματικά η κατάσταση μου. Η ακτινολογική μου εικόνα δεν ήταν καθόλου καλή και υπήρχε αύξηση των δεικτών λοιμώξεων. Οι λοιμωξιολόγοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε συνεννόηση με τον Σωτήρη Τσιόδρα διέγνωσαν αυτοάνωση πνευμονία και προχώρησαν σε ενδοφλέβια αγωγή. Πήγαινα κατευθείαν για εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. Με τη χορήγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος υπήρξε βελτίωση από την επόμενη ημέρα με πτώση των δεικτών και του πυρετού. Είχα εξαντληθεί. Στάθηκα τυχερός και κατάφερα να ξεπεράσω τη νόσο», καταλήγει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.