Πάρκο… ευχή για τη Λάρισα

Προφανώς τα πρώτα στοιχεία δικαιώνουν τη στρατηγική επιλογή του Δήμου Λαρισαίων να εντάξει την πόλη στον «χάρτη» των εορταστικών προορισμών, με τη δημιουργία του «Πάρκου των Ευχών» στο Αλκαζάρ…

Η «κοσμοπλημμύρα» είναι αντίστοιχη με αυτήν που η Λάρισα… έβλεπε μόνο με το κιάλι, καθώς καταγράφονταν στα γειτονικά Τρίκαλα κάνοντας την πόλη μας τα τελευταία χρόνια να μοιάζει με «φτωχό συγγενή».

Πλέον δημιουργείται η αισιοδοξία πως έχει γίνει μια καλή αρχή, ενώ είναι νωρίς να βγουν τα τελικά συμπεράσματα, καθώς ο απολογισμός αναμένεται μετά το τέλος των γιορτών, εκεί στα μέσα Ιανουαρίου.

Τότε θα γίνει το «ταμείο» τι και ποιοι κέρδισαν, αλλά και σε ποιους τομείς το «Πάρκο των Ευχών» πήγε καλά, όπως και σε ποια σημεία θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις.

Πάντως, αυτό που συμπεραίνουν οι λίγο μεγαλύτεροι – ηλικιακά – Λαρισαίοι είναι ότι το Πάρκο του Αλκαζάρ απέκτησε και πάλι ζωή.

Το πλήθος που κατακλύζει τον χώρο από την περασμένη Παρασκευή θυμίζει τις εικόνες που καταγράφονταν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν στο Πάρκο του Αλκαζάρ γίνονταν το θρυλικό Παζάρι, το οποίο τώρα στεγάζεται στη Σκεπαστή της Νεάπολης.

Παράλληλα αντίστοιχες μνήμες υπάρχουν πριν από δεκαετίες όταν η ΑΕΛ έπαιζε στο Αλκαζάρ και οι οπαδοί κατέβαιναν – πολλοί με τα πόδια – από όλα τα σημεία της πόλης και μέσα από το πάρκο πήγαιναν στο διπλανό γήπεδο.

Πλέον το Αλκαζάρ με το «Πάρκο των Ευχών» μπαίνει και πάλι στη ζωή της Λάρισας σχεδόν μετά από 30 χρόνια…

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.