Προκαταρκτική έρευνα για το τροχαίο με το βυτιοφόρο που σκόρπισε τον πανικό

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε χθες από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω οι συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι και είχε ως αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η κυκλοφορία της ΠΑΘΕ έπειτα από σχεδόν ένα 24ωρο, λίγο πριν τις 6 χθες τα ξημερώματα και αφού νωρίτερα να σύρθηκε το βυτιοφόρο.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθερία, ο 33χρόνος οδηγός του βυτιοφόρου και υπήκοος Μολδαβίας, οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον εισαγγελέα για να αφεθεί τελικά ελεύθερος, χωρίς να ασκηθεί δίωξη σε βάρος έως ότου περαιωθεί η προκαταρκτική.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 3 προχθές το μεσημέρι όταν, κάτω από συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας, το βυτιοφόρο που οδηγούσε ο 33χρόνος, συνοδεία δεύτερου οδηγού ενώ κινούνταν στο ρεύμα προς Αθήνα, εκτράπηκε της πορείας του και ανατράπηκε στο ύψος του κώνου της Γυρτώνης.

Όταν διαπιστώθηκε πως το βυτιοφόρο ήταν έμφορτο με αέριο Αργκόν και προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο έκρηξης, τότε η ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. από τις 6 το απόγευμα, και για προληπτικούς λόγους, απέκλεισε ολική την κυκλοφορία στη Νέα Εθνική εκτρέποντας την κυκλοφορία μέσω Τυρνάβου και παραλίων, ενώ διακόπηκαν και τα δρομολόγια του ΟΣΕ. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας επιχειρούσαν επί ώρες με ρίψεις νερού και αφρού, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της έκρηξης. Τελικά εκπρόσωποι της ιδιοκτήτριας εταιρείας που αφίχθησαν νωρίς το βράδυ στη Λάρισα έθεσαν σε έλεγχο τη διαρροή του αερίου στο περιβάλλον, υπό την επίβλεψη στελεχών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μετά τα μεσάνυκτα ξεκίνησε η διαδικασία ανάσυρσης του βυτιοφόρου και πριν τη 6 θες τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.