Θλίψη για την απώλεια της νεογνολόγου Αικατερίνης Γαϊτανά

Χθες, Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, στις 6 το απόγευμα τελέστηκε η κηδεία της Αικατερίνης Γαϊτανά, από τον Ι.Ν. Αναστάσεως του Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας. «Έφυγε» χθεςτα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, μετά από άνιση μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα.

Ήταν διευθύντρια ΕΣΥ στη Νεογνική Κλινική του ΠΠΓΝ Λάρισας και διακεκριμένη νεογνολόγος. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στη Λάρισα, αλλά και σε όλη την ιατρική κοινότητα.

Αφήνει πίσω της τα παιδιά της Αλέξανδρο-Αικατερίνη και Γεώργιο, την εγγονή της, Σοφία, τα αδέλφια Κωνσταντίνο-Ελένη, ανήψια.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, σημειώνει για την Αικατερίνη Γαϊτανά πως ήταν «βασικό στέλεχος της νεογνολογίας, με υψηλό επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης, ιδιαίτερη αγαπητή και συνεργάσιμη με όλους τους συναδέλφους, φρόντιζε καθημερινά τα πρόωρα νεογνά, αλλά και εκείνα με ιδιαίτερα προβλήματα στην Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η μεγάλη προσφορά της έχει ήδη καταγραφεί και αναγνωριστεί απ’ όλους. Η συμβολή της στην εκπαίδευση νέων συναδέλφων ήταν κορυφαία. Το έργο της, ως υπεύθυνη λειτουργός υγείας, θα αποτελεί λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση σε όλους τους νεότερους. Καλό ταξίδι συναδέλφισσα Κατερίνα! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της!»

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.