Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία τους οι υπάλληλοι του ΟΤΕ

Παρά τον χιονιά παραμένουν έξω από τα καταστήματα του ΟΤΕ και της Cosmote

Χριστούγεννα και γιορτές μέσα στον χιονιά περνούν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ που βρίσκονται σε απεργία για εννέα ημέρες και εξακολουθούν να παραμένουν έξω από τα καταστήματα του ΟΤΕ και της Cosmote στο Βόλο.
Στο πλευρό των απεργών, έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ, που είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία τους, βρέθηκαν σήμερα ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος και Δημήτρης Βασιλείου.

Οι απεργοί στην προσπάθειά τους να προφυλαχτούν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες δημιούργησαν «καταφύγιο» από χαρτόκουτα και με θερμάστρες υγραερίου, κάνουν την αναμονή τους πιο υποφερτή, μέσα στην υγρασία και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο Χρήστος Ασπρούδης, μέλος της ΠΕΤ ΟΤΕ, ευχαρίστησε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που προβάλουν την απεργία των εργαζομένων. Όπως είπε στην Αθήνα, επειδή τα ΜΜΕ είναι «μπουκωμένα» από το διαφημιστικό μπάτζετ του Ομίλου που ανέρχεται σε 100 εκ. €, δεν ασχολούνται καν με την απεργία των εργαζομένων.
Σύμφωνα με ον ίδιο η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ αποδείχτηκε φούσκα, γιατί ιδιωτικοποιήθηκαν στα Βαλκάνια όλες οι εταιρίες, ενώ πουλήθηκε ακόμη και ο μοναδικός δορυφόρος της χώρας μας Hellas Sat. Σε τοπικό επίπεδο ανέφερε, ότι έκλεισαν όλα τα τοπικά καταστήματα Ζαγοράς, Αργαλαστής, Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλμυρού και Βελεστίνου, ενώ οι αμοιβές των εργαζομένων κυμαίνονται από 300 μέχρι 600 €.
«Τα κέρδη της Deutsche Telecom στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 1 εκ. € την ημέρα, η αμοιβή του προέδρου είναι 1,65 εκ. € ετησίως, του γενικού διευθυντή 500.000 €, ενώ οι νέοι εργαζόμενοι αμείβονται με 500 €», δήλωσε ο κ. Ασπρούδης. Επίσης τόνισε ότι με τη δημιουργία θυγατρικών εταιριών, θέλουν να φύγει το έργο από τον ΟΤΕ για να μείνουν οι μισθοί πείνας για τους εργαζόμενους.
Το μέλος της ΠΕΤ ΟΤΕ είπε ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται με αφορμή την απόλυση οκτώ μόνιμων υπαλλήλων και πρόσθεσε ότι η κινητοποίηση θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία, ζητείται η υπογραφή τριετούς Συλλογικής Σύμβασης και η Διοίκηση δεν προσήλθε στο τραπέζι του διαλόγου.

Τέλος, ανέφερε ότι το 2008 στον ΟΤΕ έγιναν 28 εργατικά ατυχήματα με 17.000 προσωπικό και το 2018, με λιγότερο προσωπικό έγιναν 113 ατυχήματα, κάτι που δείχνει την πίεση και το μπούλιγκ που δέχονται οι εργαζόμενοι.

Ο Κώστας Τσιμπερίδης μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΤΕ Βόλου, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι πρώτη φορά έχουν κινητοποιηθεί σε μια τόσο μεγάλη απεργία για πάνω από μια δεκαετία, διότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.
«Το πείραμα ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ σημαίνει υπάλληλοι πάρα πολλών ταχυτήτων, πολλές θυγατρικές, δεν υπάρχει ομοιογένεια στον Όμιλο, ενώ αναγκάζονται να συνυπάρχουν εργαζόμενοι μαζί τη στιγμή που έχουν διαφορετικά μισθολόγια», τόνισε.
Επίσης ανέφερε ότι ενώ οι εργαζόμενοι είναι πολύ δυσαρεστημένοι, ο πακτωλός των χρημάτων πάει στο Γερμανικό Δημόσιο (Deutsche Telecom) και στην Ελλάδα δεν μένει τίποτα.
Στη Μαγνησία απασχολούνται στον Όμιλο ΟΤΕ περίπου 100 άτομα και οι μισθοί ξεκινούν από 300 € για τρίωρη απασχόληση μέχρι 1.300 € ανάλογα με τα χρόνια εργασίας.

Ο Κώστας Καλτσάς, πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος της Ένωσης Εργαζομένων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι, που ξεκίνησαν την απεργία τους στις 21 Δεκεμβρίου, έχουν βάλει πλάτη τα τελευταία επτά χρόνια, με μειώσεις αποδοχών και ήρθε καιρός να πάρουν κάτι γι’ αυτά που πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια, μιας και ο Οργανισμός έχει τεράστια κέρδη.
Επίσης ανέφερε ότι το εργασιακό κόστος έχει μειωθεί 55% και είναι το μικρότερο στο σύνολο της Deutsche Telecom, η έλλειψη του προσωπικού είναι μεγάλη και γι’ αυτό υπάρχουν καθυστερήσεις σε υποκατάσταση βλαβών και νέες συνδέσεις.

Το Εργατικό Κέντρο
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος δήλωσε ότι η Διοίκηση του ΕΚΒ βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΕ, συμπαραστεκόμενη στον δίκαιο αγώνα τους, που είναι ένας «θερμός» αγώνας μέσα στην παγωνιά.
Όπως είπε, οι εργαζόμενοι διεκδικούν ικανοποιητική κλαδική σύμβαση εργασίας για την επόμενη τριετία, την εξίσωση των μισθών τους προς τα πάνω και λένε όχι σε νέες απολύσεις, στις οποίες στοχεύει ο Όμιλος.
«Δεν μπορεί σε έναν τόσο πλουσιοπάροχο Όμιλο, να γίνονται απολύσεις και πόσο μάλλον να υπάρχουν μισθοί των 400-600 €, ενώ τα κέρδη τους καθημερινά είναι τεράστια. Τα χρήματα αυτά είναι από τον μόχθο των εργαζομένων που απέφεραν αυτά τα κέρδη στην Επιχείρηση», τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.