Διαμαντής Γκίκας: «Η κατάσταση της πανδημίας στη Γερμανία είναι ίδια με αυτήν στην Ελλάδα»

Τι δήλωσε ο Διαμαντής Γκίκας πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας για το project HELP FOR THESSALIA
Τόνισε στο Ράδιο Ένα, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Ελλάδα κινείται και η Γερμανία όσον αφορά στην αύξηση των κρουσμάτων που παρουσιάζονται, με την διαφορά να έγκειται στην εικόνα των κλινών ΜΕΘ και στην αντίστοιχη νοσοκομειακή πίεση, γεγονός που η Γερμανία δεν αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τον κ. Διαμαντή Γκίκα, πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή.
«Η κατάσταση στη Γερμανία είναι ίδια με την κατάσταση στην Ελλάδα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας, αν και σημείωσε ότι την εβδομάδα που διανύουμε παρατηρήθηκε μείωση στα κρούσματα. Βέβαια, τόνισε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία στον κόσμο και πως περιμένουν μεγάλη έξαρση, εξαιτίας της ισχυρής μεταδοτικότητας που εμφανίζει η μετάλλαξη Όμικρον.
Σε αντίθεση με την εικόνα των κρουσμάτων, όμως, ο κ. Γκίκας ξεκαθαρίζει ότι η εικόνα των νοσοκομείων διαφέρει σε σχέση με την Ελλάδα και δεν υπάρχει η αντίστοιχη αύξηση εισαγωγών και άρα η αναμενόμενη πίεση στο αντίστοιχο ΕΣΥ. «Τα νοσοκομεία δεν έχουν την ίδια αύξηση ασθενών που χρειάζονται κλίνη ΜΕΘ. Αυτό είναι ελπιδοφόρο», σημειώνει ο ίδιος, με την πεποίθηση πως η Όμικρον μπορεί να σημάνει το τέλος της πανδημίας.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Γκίκα ο φόβος των Θεσσαλών για την έξαρση της πανδημίας αντικατοπτρίστηκε και στην μετακίνησή τους με αεροπλάνο, αλλά και στα ταξίδια τους γενικότερα. «Ήταν μεγάλος ο φόβος για τον κορωνοϊό που έκανε τους Θεσσαλούς, αλλά και γενικότερα τους Έλληνες να μην έρθουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα», εξήγησε ο πρόεδρος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.