Εργαστήριο Ψυχο-κοινωνικής Αγωγής και Στήριξης για νέους και γονείς στην Αγριά

Ο Τομέας Νεότητος και Πολιτισμού καλεί μετά τη Θεία Λειτουργία στη πρώτη συνάντηση του Εργαστηρίου Ψυχο-κοινωνικής Αγωγής και Στήριξης για νέους και γονείς με την κλινική ψυχολόγο Εύη Γιαννίκου με θέμα: «Η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια. Η βάση της αυτοπεποίθησης».
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 11:00-13:00, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, (Αγίου Γεωργίου-28ης Οκτωβρίου) Δ.Ε. Αγριάς του Δ. Βόλου. Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, «η οικογένεια σαν μια ομπρέλα σκεπάζει και φέρνει πολύ κοντά ανθρώπους που επέλεξαν να είναι μαζί και να φέρουν στη ζωή νέους υπάρξεις. Η επικοινωνία έρχεται να καθορίσει εάν αυτή η ομπρέλα θα αντέξει τη βροχή των αναγκών, των προσδοκιών, της χαράς, του φόβου και τόσα άλλα που θα συναντήσει στην πορεία της μια οικογένεια. Μια καλή ποιότητα επικοινωνίας θα στηρίξει, θα αναπτύξει και θα ανακουφίσει. Μια κακή ποιότητα επικοινωνίας θα φθείρει και θα απομακρύνει. Αποτέλεσμα της μιας ή της άλλης αλληλεπίδρασης είναι η ασφάλεια και η αίσθηση του εαυτού που θα καταφέρουν ή όχι να αναπτύξουν τα παιδιά, ώστε να μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους στο μέλλον με μια υγιή αυτοπεποίθηση. Τι είναι η αυτοπεποίθηση; Πότε η επικοινωνία είναι καλή, πότε όχι και γιατί; Πώς μπορούμε να γεφυρώσουμε το χάσμα και να έρθουμε ξανά κοντά;
Η Εύη Γιαννίκου ζει και εργάζεται στο Βόλο ιδιωτικά ως κλινική ψυχολόγος. Ασχολείται με όλες τις διαταραχές ενηλίκων, συμβουλευτική ζεύγους και οικογένειας, διαζύγιο, πένθος και υποστήριξη ασθενών με καρκίνο. Έχει εργαστεί σε ιδρύματα, σχολεία και φυλακές, με ερευνητικό ενδιαφέρον που επικεντρώνεται στην ψύχωση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.