Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου

Συνάντηση είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, δεδομένου και ότι ο κ. Βενιζέλος στο προσεχές διάστημα θα απουσιάσει από την Αθήνα, λόγω της συμμετοχής του ως εκπρόσωπος της χώρας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πηγές, η συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου περιεστράφη γύρω από τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και τα θέματα που άπτονται της κυβερνητικής ατζέντας.

Επί της ουσίας, στο επίκεντρο ετέθησαν η προετοιμασία εν όψει της επιστροφής της τρόικας σε 10 ημέρες στην Αθήνα, καθώς και η αναταραχή που σημειώθηκε κυρίως στην ΚΟ της ΝΔ, αλλά και στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ.

Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι προβληματισμένοι από το κλίμα που επικράτησε, καθώς στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να προχωρήσουν σε κινήσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης -καθώς το προσεχές διαστημα θα πρέπει να ψηφιστούν και άλλα κρίσιμα νομοσχέδια και ρυθμίσεις-, ενώ αναμένεται να συμφωνήσουν για την ανάγκη στήριξης του Γκίκα Χαρδούβελη.

Εν μέσω αυτής της πολιτικής έντασης, η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2015, κάτι που αναμένεται να υπενθυμίσει με πιεστικό τρόπο η τρόικα που επιστρέφει στις 25 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.