Κρασί για την Φάβα Σαντορίνης µε συκώτι

"Έρωχος" από το Οινοποιείο Αργυρίου
“Έρωχος” από το Οινοποιείο Αργυρίου

Ένα πολύ γευστικό πιάτο που συνδυάζει αρκετές και δύσκολες στο οινικό ταίριασμα γεύσεις. Το συκώτι συνδυάζεται ιδανικά με ένα ερυθρό κρασί το οποίο δεν πρέπει να έχει έντονες τανίνες και ταυτόχρονα να έχει την δυνατότητα να συνδυάζει το καραμελωμένο κρεμμύδι και την φάβα.

Για το πιάτο μας επιλέγουμε τον « Έρωχο» ένα ερυθρό ξηρό κρασί από τις ποικιλίες Μαυρούδι Αραχώβης και Merlot. Ετυμολογικά το Έρωχος προέρχεται από το Έρως και Χους που σημαίνει τον έρωτα για την γη και πραγματικά είναι ένα κρασί που εκφράζει την αγάπη του παραγωγού Αργυρίου για την γη και την Πολύδροσο Παρνασσού από την οποία προέρχεται το κρασί.
Ένα ερυθρό κρασί με «ζουμερές» τανίνες, οξύτητα ιδανική για να κοντράρει την φάβα και ταυτόχρονα με έντονα αρώματα γλυκών κόκκινων φρούτων τα οποία δένουν αρμονικά με την γλύκα του κρεμμυδιού μας. Υψηλός αλκοολικός βαθμός (14%) που συμπληρώνει και γευστικά αυτή την αίσθηση γλύκας, πλούσιο σώμα και επίγευση ικανοποιητική για ένα κρασί με εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής.

Μπορείτε να γευτείτε και να δοκιμάσετε το κρασί από το κελάρι του wine bar στο Kivo Art & Gourmet Hotel αλλά και των εστιατορίων Kivo Creative Greek Cuisine και Kivo Modern Asian Dining στην Σκιάθο!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.