Δυο υποψήφιοι ευρωβουλευτές …κρεμάστηκαν σήμερα στα Μετέωρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ακτιβιστική ενέργεια που διοργάνωσε το νέο κόμμα «Ποτάμι» σήμερα στις 11 το πρωί στα Μετέωρα.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος Στέφανος Ψημένος και η Τρικαλινή Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα, αναρριχήθηκαν σε βράχο των Μετεώρων διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να απαγορεύσει τη διεξαγωγή διεθνούς αναρριχητικής συνάντησης στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Καλαμπάκα

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ψημένου στα Μετέωρα πρέπει να υπάρξει αρμονική συνύπαρξη και όλες οι πλευρές να είναι σε συνεχή επικοινωνία για το καλό του τόπου. Είπε ότι το φεστιβάλ που θα γινόταν στους βράχους θα ήταν μια γιορτή και η ωφέλεια για τον τόπο θα ήταν μεγάλη. Αυτό όχι γιατί 1000 άνθρωποι θα έρχονταν στην Καλαμπάκα αλλά γιατί αυτοί θα ήταν οι καλύτεροι πρεσβευτές για χιλιάδες μελλοντικούς επισκέπτες , όπου θα διέμεναν στην περιοχή για 5 ημέρες τουλάχιστον ο καθένας. Η ματαίωση του φεστιβάλ αφαιρεί από τον τόπο τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και προβολής, είπε.
Η κα Γιαβρούτα ανέφερε ότι στους στόχους του Ποταμιού δεν είναι να συγκρουστεί με κανέναν , αλλά με την πράξη αυτή ( αναρρίχηση ) να πιέσουν τις καταστάσεις ώστε να δοθούν λύσεις. Σεβόμαστε την Ιερότητα του χώρου τόνισε και μέλημά μας είναι να καθίσουμε όλες οι πλευρές μαζί και να δώσουμε λύσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.