Η ΕΟΕ δίνει 241.748 ευρώ για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ομόφωνα να επιχορηγήσει επτά αθλητικές ομοσπονδίες με 241.748 ευρώ για την κάλυψη εξόδων της Ολυμπιακής Προετοιμασίας, για το «Παρίσι 2024».

Οι συγκεκριμένες Αθλητικές Ομοσπονδίες υπέβαλαν σχετικά αιτήματα στην Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ και η οποία τα παρουσίασε στην Ολομέλεια για έγκριση.

Όλα τα χρήματα που θα δοθούν στις αθλητικές ομοσπονδίες προέρχονται από ίδια έσοδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και προέρχονται από χορηγίες και εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων χωρίς να επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο.

Τα χρήματα που θα δοθούν για ολυμπιακή προετοιμασία έχουν ως εξής:

ΕΚΟΦΝΣ: 112.345 ευρώ και η επιχορήγηση αφορά στους αθλητές Στέφανο Ντούσκο, Αντώνη Παπακωνσταντίνου, Πέτρο Γκαϊδαντζή, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Ζωή Φίτσιου, Μιλένα Κοντού, Ευαγγελία Φράγκου, Θανάση Παλαιοπάνος, Γιάννη Καλανδαρίδη, Ιωάννα Ασβεστά, Δημήτρη Μπουκουβάλα και Ζήση Μπουκουβάλα.

ΣΕΓΑΣ: 20.303 ευρώ, για την προετοιμασία των Καραλή Εμμανουήλ, Πεσιρίδου Ελισάβετ, Γκούσιν Τατιάνας, Ανδρικόπουλου Νικόλαου, Τεντόγλου Μιλτιάδη, Πανταζή Ανδρέα και Καρύδη Σπυριδούλας.

 ΕΦΟΑ: 25.000 ευρώ για την προετοιμασία της Δέσποινας Παπαμιχαήλ και της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου.

ΕΟΚ: 26.600 ευρώ για τη συμμετοχή της ομάδας 3Χ3 σε τουρνουά της Γαλλίας και το Europe Cup της Bratislava.

ΕΟΙ: 9.750 ευρώ για την Ιόλη Μυτιληναίου, τη Μόνικα Μαρτίνη, τον Αγγελο Τουλούπη και τον Ηλία Μπαλιούση.

 ΕΟΠΕ: 20.000 ευρώ για τις ομάδες Beach Volley Ανδρών-Γυναικών

 ΕΓΟ: 27.750 ευρώ για τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας του ανσάμπλ στο World Cup Sofia R.G. και στο European Gymnastics W.G.

«Από την αρχή της χρονιάς η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει δώσει στις αθλητικές ομοσπονδίες για την κάλυψη εξόδων Ολυμπιακής Προετοιμασίας το ποσό των 315.566 ευρώ, στο οποίο προστίθενται και τα 241.748 ευρώ που αποφασίστηκαν τώρα» αναφέρει ΕΟΕ.

«Η ΕΟΕ συνεχίζει να στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό καλύπτοντας τα έξοδα της Ολυμπιακής Προετοιμασίας των αθλητών και των αθλητριών μας, χωρίς να επιβαρύνουμε τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς όλα τα χρήματα προέρχονται από ίδια έσοδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Αποδεχθήκαμε και ικανοποιούμε τα αιτήματα των Αθλητικών Ομοσπονδιών και στεκόμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να παρέχονται στους αθλητές μας οι καλύτερες δυνατές συνθήκες προετοιμασίας, έτσι ώστε να έχουμε μια μεγάλη και δυνατή ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.