Τουλάχιστον μετέτρεψε το -28 σε -8 ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε κακή βραδιά και ηττήθηκε 80-72 απ’ την Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Αν μάλιστα η δεύτερη πεντάδα δεν έβγαζε αντίδραση, το «τριφύλλι» θα έφευγε απ’ τη Βαρκελώνη με συντριβή…

Ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» τις σημαντικές απουσίες του (Σλούκας, Βιλντόζα, Παπαπέτρου), δεν είχε επιθετικό ρυθμό και είδε τους Καταλανούς να «ξεφεύγουν» στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο, «φλερτάροντας» με διαφορά 30 πόντων. Οι πράσινοι έχασαν όλα τα ριμπάουντ στο πρώτο μέρος, δεν είχαν τρόπο να σταματήσουν τον Τζαμπάρι Πάρκερ, ήταν… αλλού για 30′ και γνώρισαν την ήττα, με την οποία υποχώρησαν στο 2-4. Από την άλλη, η Μπάρτσα παρά τις δικές της απουσίες (Λαπροβίτολα – Γικουμπάιτις), ήταν πιο σκληρή, εκμεταλλεύτηκε την ισχυρή γραμμή των ψηλών της και ανέβηκε στο 5-1.

Αν κρατάει κάτι το «τριφύλλι» αυτό είναι η αντίδραση των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο στην τελική ευθεία και μάζεψαν κάπως τη διαφορά, βγάζοντας… αντίδραση όταν το σκηνικό δεν μπορούσε να αλλάξει. Κι αυτό γιατί σε μια πολύ κακή βραδιά του ο Παναθηναϊκός μάζεψε την «απόσταση» από το -28 στο τελικό -8.

Μπαρτσελόνα: Ντα Σίλβα 2, Παουλί 12 (1), Βέσελι 9, Μπριθουέλα 8, Κάλινιτς 10 (2), Σατοράνσκι 10 (1), Μπίλι Ερνανγκόμεθ 5, Αμπρίνιες 2, Πάρκερ 17, Νάντζι 3, Πάρα 2

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης 5 (1), Γκάι 6 (1), Μωραΐτης 5 (1), Μπαλτσερόφσκι 12, Σαμοντούροφ 3 (1), Γκραντ 15 (2), Λεσόρ 9, Γκριγκόνις 11 (2), Χουάντσο Ερναντγκόμεθ, Μήτογλου 6.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.