Υποχρέωσε τη Νίκη σε φιλική ήττα με 1-0 ο Θησέας

Ο Θησέας υποχρέωσε τη Νίκη σε φιλική ήττα με 1-0 στα Κανάλια με γκολ του Σπύρου Γκάγκα στο 85’, με τους κυανόλευκους να έχουν ανεβάσει την απόδοσή τους στην επανάληψη, αλλά να μην μπορούν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη αυτό το διάστημα με την είσοδο του Λούκας Γκαρσία ειδικά, αλλά και με την πολύ καλή απόδοση του Πολίμου είχε τις φάσεις να σκοράρει, δεν το κατάφερε και το πλήρωσε στο τέλος στη μοναδική καλή στιγμή του Θησέα στο δεύτερο 45λεπτο, με το σύνολο του Λευτέρη Καλογήρου να φαίνεται πολύ περισσότερο επιθετικά στο πρώτο μέρος. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα ήταν πλήγμα στο γόητρο της Νίκης, στην οποία δε φαίνεται να λειτουργεί το 3-4-2-1, ειδικά επιθετικά. Από την άλλη ο Θησέας ήταν διαβασμένος, είδε το συγκεκριμένο παιχνίδι, που ήταν το τελευταίο του πριν το πρωτάθλημα, με μεγάλη σοβαρότητα και έδειξε πανέτοιμος ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τριάδα στη άμυνα τους Τσιμπούκα, Αργύρη και Αλιατίδη, ενώ όλη την πλευρά έπαιζαν δεξιά ο Κρουθ και αριστερά ο Θεοδωρόπουλος. Στην ίδια ευθεία μ’ αυτούς στον άξονα ήταν ο Μέτσε με τον Ντομίνγκεθ, ενώ πίσω από τον φορ Γκονζάλες κινούνταν δεξιά και μέσα ο Οικονομίκος και αριστερά και μέσα ο Τσιώλης σ’ ένα 3-4-2-1.

Ο Θησέας ξεκίνησε με 4-4-2, αλλά γρήγορα ο Λευτέρης Καλογήρου το άλλαξε σε 3-5-2. Εκτός του τερματοφύλακα Κουτσιρίμπα, στην άμυνα ήταν οι Ιακωβίδης, Γκάγκας και Ρακής, δεξί μπακ-χαφ ο Βουρδάκης και αριστερό ο Βαν ντε Γουΐχε, ενώ οι τρεις στον άξονα ήταν ο Χατζησταμάτης, ο Οικονόμου και ο Τσιανάκας. Το επιθετικό δίδυμο στην επίθεση αποτέλεσαν οι Σιώμος και Βλάχος.

Οι φάσεις στο πρώτο μέρος

Στο 15’ ο Γκονζάλες με την μπάλα να αναπηδά έκανε με τη μία το σουτ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 20’ πιο επικίνδυνη ήταν η φάση του Θησέα, με τον Βουρδάκη να σουτάρει συρτά από το ύψος της περιοχής, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε, η μπάλα πήρε ύψος και κατευθύνθηκε στην άδεια εστία, αλλά για καλή τύχη της Νίκης έφυγε κόρνερ έξω από το δεξί δοκάρι. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Οικονόμου από τα αριστερά, ο Τσιανάκας στο πίσω δοκάρι έκανε τη σέντρα-σουτ, που κόντραρε και πέρασε λίγο πάνω από την εστία σε νέο κόρνερ.

Στο 24’ το σουτ του Σιώμου εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος, ενώ στο 30’ ο Οικονομίκος ενώ βγήκε μόνος με τον Κουτσιρίμπα, βιάστηκε να κάνει ένα σουτ ψηλά άουτ.

Στο 31’ έγινε αλλαγή παιχνιδιού από τα δεξιά στ’ αριστερά, την μπάλα πήρε ο Θεοδωρόπουλος, που σούταρε από πλάγια θέση και απομάκρυνε χαμηλά ο Κουτσιρίμπας.

Στο 33’ κοντά από το δεξί δοκάρι και άουτ κατέληξε το σουτ του Μέτσε και στο 38’ σημειώθηκε μία πολύ καλή στιγμή για τη Νίκη. Ο Τσιώλης από τα αριστερά βρήκε στο πρώτο δοκάρι τον Οικονομίκο, που με το αριστερό προσπάθησε να νικήσει τον Κουτσιρίμπα, ο οποίος ενστικτωδώς, καθώς η μπάλα πήγε πάνω του, απέκρουσε.

Τέλος, στο 41’ ο Μέτσε, ενώ όλοι οι συμπαίκτες περίμεναν σέντρα, προσπάθησε να σκοράρει με φάουλ από πλάγια αριστερά, αλλά η μπάλα πήγε πάνω από την εστία.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Πολύ καλή ευκαιρία για τη Νίκη στο 52’, με τον Γκονζάλες να σουτάρει ελάχιστα έξω με το αριστερό εντός περιοχής, ενώ στο 56’ μετά από φοβερή ατομική προσπάθεια ο Σαλαμούρας σούταρε λίγο πίσω από το πέναλτι με το δεξί, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ένα μέτρο από την αριστερή δοκό. Τρία λεπτά αργότερα το φάουλ του Ντομίνγκεθ δε βρήκε στόχο. Στο 65’ ο Βλάχος σε θέση βολής δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, ενώ στο 66’ ο Λούκας Γκαρσία έβγαλε αριστερά της περιοχής για τον Πολίμο, που έκανε τη συρτή παράλληλη μπαλιά, αλλά δεν πρόλαβε ο Ροχάνο να κάνει την προβολή από κοντά. Ίδια φάση και στο 67’ με τον Πολίμο αυτή τη φορά μετά την πάσα του Λούκας Γκαρσία να ολοκληρώνει μόνος του τη φάση στο τετ-α-τετ με τον Μυλωνά, που έσωσε την ομάδα του αποκρούοντας.

Στο 70’ ο Πολίμος πήρε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι μετά τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 75’ χάθηκε μία τεράστια ευκαιρία με τον Ροχάνο στο τετ-α-τετ, μετά τη θαυμάσια μπαλιά-τρύπα του Λούκας Γκαρσία, να αστοχεί.

Κι ενώ η Νίκη είχε εντείνει τις προσπάθειές της για γκολ, βρέθηκε στο 85’ πίσω στο σκορ. Ο Δουλάς σέντραρε από τα δεξιά και ο Γκάγκας, που είχε μείνει στην επίθεση μετά από στημένη φάση, με κεφαλιά τοποθετημένος στο πίσω δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1, με τα πανηγύρια να είναι έξαλλα από την πλευρά των νικητών.

Στο 87’ ο Αργύρης σε κενή εστία, αφού ο Μυλωνάς μετά το φάουλ του Λούκας Γκαρσία είχε κάνει άστοχη έξοδο, δε βρήκε την μπάλα με το κεφάλι.

Στο 92’ ο Μέτσε από θέση βολής μέσα στην περιοχή σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Μπόρα και πήγε κόρνερ, ενώ στο 94’ ο Λούκας Γκαρσία εκατοστά μακριά από τη γραμμή της περιοχής εκτέλεσε φάουλ πάνω στο τείχος. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με το 0-1 να μην αλλάζει.

Να τονιστεί ότι στο τέλος του αγώνα μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή ο ούτε 15 ετών Μάρκου για λογαριασμό του Θησέα.

ΝΙΚΗ: Παπαδόπουλος, Τσιμπούκας, Αργύρης, Αλιατίδης, Κρουθ (60’ Κάρδαρης), Θεοδωρόπουλος (46’ Πολίμος), Ντομίνγκεθ (Μπόσιο), Μέτσε, Οικονομίκος (46’ Λούκας Γκαρσία), Τσιώλης (46’ Σαλαμούρας), Γκονζάλες (60’ Ροχάνο)

ΘΗΣΕΑΣ: Κουτσιρίμπας (46’ Μυλωνάς), Ιακωβίδης (83’ Κωστής), Βαν Ντε Γουΐχε (69’Λίτσος), Γκάγκας, Ρακής (56’ Μπόρας), Οικονόμου, Χατζησταμάτης (83’ Ζάχος), Τσιανάκας (69’ Δουλάς), Βουρδάκης (63’ Σιγαλάκος), Σιώμος (63’ Ζαχαράκης), Βλάχος (90’ Μάρκου)

*To magnesiasports ευχαριστεί ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Απόλλωνα Καναλίων, Απόστολο Καραδήμο, για την εξαιρετική φιλοξενία…

Η βασική ενδεκάδα του Θησέα

Η βασική ενδεκάδα της Νίκης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.