Απάντηση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πρόπαν στις καταγγελίες για τη γιόγκα

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις καταγγελίες κατοίκων της Πρόπαν για τα μαθήματα γιόγκα που έγιναν για 12 ημέρες στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, δίνει η πρόεδρος του Πολιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Πρόπαν Δήμου Ν. Πηλίου κα Άννα Κατσανάκη, με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ του magnesianews.gr.

Σε επιστολή της η πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρει:
1) Η ομάδα διαλογισμού γιόγκα δεν έχει εγκατασταθεί στο σχολείο.Διαμένει στο πολυτελές ξενοδοχείο ”ΠΕΤΡΑΔΙ” και χρησιμοποιεί τον χώρο του σχολείου, δύο ώρες το πρωί και δύο ώρες το απόγευμα για διαλογισμό και ασκήσεις.

2) Όσον αφορά τη χρήση της τουαλέτας του ιατρείου,σας πληροφορώ ότι το ξενοδοχείο απέχει 100 μέτρα από το σχολείο και η χρήση της τουαλέτας γίνεται μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.Την μοναδική δε μέρα που λειτούργησε το ιατρείο δεν έγινε καθόλου χρήση.Οι εξωτερικές τουαλέτες του σχολείου δεν έχουν λειτουργήσει από το 2003 που έκλεισε το σχολείο, επομένως δεν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθούν.
3) Οι κάτοικοι που διαμαρτυρήθηκαν ήταν δύο.

4) Τα παπούτσια έξω από το κτήριο δείχνουν τον σεβασμό τους προς το χώρο που διαλογίζονται. Όσον αφορά τις κατσαρόλες έξω από την πόρτα, ήταν ένα σκεύος με νερό για ένα αδέσποτο σκυλάκι.
5) Ο Σύλλογος για να αξιοποιήσει το χώρο του σχολείου δεν χρειάζεται απόφαση γενικής συνέλευσης των κατοίκων. Αρκεί η απόφαση του Δ.Σ. η οποία πάρθηκε κατά πλειοψηφία (ένα μέλος διαφώνησε).

6) Η ομάδα γιόγκα απαρτίζεται από αξιόλογα άτομα,ανθρώπους με πανεπιστημιακή μόρφωση όπως φυσικούς, αρχαιολόγους, συγγραφείς, καθηγητές αγγλικών, ιατρούς, δημοσιογράφους, φυσιοθεραπευτές, μεταφραστές και οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 30 έως 65 ετών,οι περισσότεροι οικογενειάρχες και όχι από ένα τσούρμο περιθωριακών όπως κάποιοι άφησαν να εννοηθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.