Επίτροποι και Ευρωβουλευτές στην Κάρλα για επιθεώρηση τον Σεπτέμβριο

Το έργο της Κάρλας πρόκειται να επισκεφθούν στις 24 Σεπτεμβρίου για να το επιθεωρήσουν μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου, όπως αποκάλυψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε δήλωσή του για τα έργα του ΕΣΠΑ, που βρίσκονται στον αέρα, καθώς οι απλήρωτοι λογαριασμοί είναι πάνω από 20,6 εκ. € και ήδη σε 39 απ’ αυτά έγινε παύση εργασιών.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε ανησυχητική την εξέλιξη στο εθνικής σημασίας έργο της Κάρλας, όπου υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί ύψους 3 εκ. € και παύση εργασιών, λίγες μόλις εβδομάδες πριν την έλευση αντιπροσωπείας ευρωπαϊκών θεσμών για την επιθεώρηση του έργου.

Ο Κ. Αγοραστός, στη δήλωσή του τονίζει ότι ήδη απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα της Κάρλας «γιατί 24 Σεπτεμβρίου έρχεται εδώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου». Το έργο αυτό, ανέφερε βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γιατί είναι έργο το οποίο αποδεικνύει την ικανότητα της Ελλάδας να επενδύει τα χρήματα και να κάνει τα έργα σωστά.

«Εμείς το αναλάβαμε τον Μάιο του 2014 και το «τρέχουμε» γρήγορα. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει χρηματοδότηση και είναι πάνω από 3 εκ. € οι απλήρωτοι λογαριασμοί την ώρα που κάποιες εργολαβίες δεν έχουν ξεκινήσει καν», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.