Στη Λάρισα για νοσηλεία μαθητής Δημοτικού από τον Αλμυρό με συμπτώματα μηνιγγίτιδας

Κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας παρουσιάστηκε σε μαθητή ηλικίας 7 χρονών, του 2ου Δημοτικού Σχολείου του Αλμυρού, που εισήχθη στο Νοσοκομείο Βόλου την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του www.almyros.gr, οι γονείς μαθητή του 2ου Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος απουσίαζε από την περασμένη Τρίτη από τις σχολικές του υποχρεώσεις, ενημέρωσαν την Παρασκευή τον διευθυντή του Σχολείου, ότι εισήχθη στο Νοσοκομείο του Βόλου, με κλινική επιβεβαίωση ιογενούς μηνιγγίτιδας.
Η Διεύθυνση του σχολείου προέβη σε απολύμανση του Σχολείου με μικροβιοκτόνο, το Σάββατο. Επίσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, ενημέρωσαν τους γονείς της τάξης του μαθητή, για τα συμπτώματα της ιογενούς μηνιγγίτιδας και τα πρώτα μέτρα αντιμετώπισής της. Γιατρός της περιοχής Αλμυρού επιβεβαιώνει ότι αυτή την περίοδο η ίωση είναι σε έξαρση στη Μαγνησία.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου έστειλαν επίχρισμα σε εργαστήριο της Αθήνας, για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για κρούσμα ιογενούς μηνιγγίτιδας, ενώ το παιδί έχει πολύ καλή κλινική εικόνα.
Σήμερα Δευτέρα, περίπου το 40% των μαθητών του 2ου Δημοτικού απουσίασε, αφού αρκετοί γονείς παρότι τα παιδιά τους δεν νόσησαν, φοβήθηκαν πιθανή μετάδοση της ίωσης, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί μεταφέρθηκε την Παρασκευή στο Πανεπιστημιακό Λάρισας, όπου και νοσηλεύεται, ενώ στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο αναμένεται να πάνε τα αποτελέσματα των εξετάσεων του επιχρίσματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.