Σκιάθος: Κινητή μονάδα μαστογράφου στο νησί

Ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, θα φιλοξενήσει από τις 21 έως 23 Φεβρουαρίου κινητή μονάδα μαστογράφου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει εξοπλύσει με σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου και σε συνεργασία με τη Κ.Ε.Δ.Ε. η οποία χρηματοδοτεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η μονάδα θα βρίσκεται στη Σκιάθο από 21 έως 23 Φεβρουαρίου («κτίριο Φόρτσα»).

Οι προυποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο είναι οι ακόλουθες: Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών. Να μην έει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες . Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητική επέμβαση στο μαστό. Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν- 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Τα ραντεβού θα κλείνονται από 15 Φεβρουαρίου με σειρά προτεραιότητας. Τηλ. επικοινωνίας 2427351320 ( 9:00 – 14:00 )

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.