Αλμυρός: 43χρονος προκάλεσε τροχαίο

Υπό την επήρεια μέθης, ωστόσο αρνείται ότι ήπιε ο οδηγός…

Ένοχο έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 43χρονο υπήκοο Αλβανίας που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα ενώ είχε πιεί το απόγευμα της Δευτέρας στον Αλμυρό και τον έκρινε με επιείκεια, διότι δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, καταδικάζοντάς τον σε φυλάκιση τριών μηνών, 1200 € χρηματική ποινή και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων του αυτοκινήτου του για 10 ημέρες.
Ο αλλοδαπός κατηγορούνταν για πρόκληση κοινού κινδύνου σε ξένα πράγματα, αδίκημα για το οποίο αθωώθηκε και ένοχος για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 20.45 τη Δευτέρα συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αλμυρού ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι είχε ατύχημα υλικών ζημιών, όταν στην προσπάθειά του να μετακινήσει το αυτοκίνητό του χτύπησε σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Όπως διαπιστώθηκε, σε έλεγχο με ηλεκτρονική συσκευή αλκοολομέτρου, ο αλλοδαπός βρίσκονταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 1,89 mg/lt κατά την α’ μέτρηση και 1,93 mg/lt κατά την β’ μέτρηση.

Ελάχιστη η ζημιά

Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια και κατέθεσε ότι είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του έξω από την πόρτα του σπιτιού του και επειδή εκτελούσε οικοδομικές εργασίες, έπρεπε να το μετακινήσει για να μεταφέρει εκτός του σπιτιού δύο καρότσια με μπάζα.
Τότε μπήκε στη θέση του οδηγού, έκανε όπισθεν για να πάει πιο πίσω και ακούμπησε ένα αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο πίσω του, προκαλώντας μικροφθορές στο δεξί μέρος του μπροστινού προφυλακτήρα.
Όπως ελέγχθη στο Δικαστήριο, επειδή η γυναίκα κατέχει το αυτοκίνητο με μακροχρόνια μίσθωση Leasing, τρομοκρατήθηκε και κάλεσε αμέσως τον ασφαλιστή της και την Αστυνομία.
Ο κατηγορούμενος είπε στο Δικαστήριο ότι δεν είχε πιεί όταν έγινε το ατύχημα, αλλά αφότου περίμενε τον ασφαλιστή που κάλεσε η γυναίκα, κατανάλωσε 2-3 μπύρες σε διάστημα 30 λεπτών. Τελικά, στο σημείο πήγε και η Αστυνομία και τον συνέλαβε. Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο 43χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.