Ανατολικό Πήλιο: Η κίνηση το τριήμερο ξεπέρασε τον Δεκαπενταύγουστο!

Σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς Γ. Στάμο

Ήταν πρωτοφανές αυτό που συνέβη το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος με τον κόσμο που πήγε στο Ανατολικό Πήλιο και εκτιμάται ότι ξεπέρασε και την κίνηση τον Δεκαπενταύγουστο (!) κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους επαγγελματίες της περιοχής για την έναρξη της σεζόν που την περίμεναν από το Πάσχα και φέτος μετατέθηκε στο τριήμερο του Αγ. Πνεύματος.
Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Γιώργος Στάμος, έφορος επικοινωνίας του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς «Ξένιος Ζευς», οι επαγγελματίες δεν περίμεναν τέτοια κοσμοσυρροή στο Ανατολικό Πήλιο και ειδικά στο παραλιακό μέτωπο.

Ο κ. Στάμος ανέφερε ότι τον Μάιο, παρόλες τις δυσοίωνες προβλέψεις, κινήθηκε σχετικά καλά, δεν υπήρχαν οι πληρότητες της προ Daniel εποχής, αλλά αποδείχτηκε ότι το Πήλιο είναι ένας αγαπημένος προορισμός, ο κόσμος είναι επιφυλακτικός, ξεκίνησε από τα Χριστούγεννα να επισκέπτεται τον ορεινό όγκο, το οποίο δεν είναι υποστεί ιδιαίτερες ζημιές, διαπίστωσε ότι γινόταν κάποιες αποκαταστάσεις και άρχισε να έρχεται ξανά από τον Μάιο.
«Περιμέναμε ότι η σεζόν φέτος δεν θα ξεκινούσε από το Πάσχα που συνήθως ξεκινάει, διότι δεν ήταν έτοιμες οι παραλίες μας και δεν είχε γίνει ο καθαρισμός ακόμη, οι αποκαταστάσεις ήταν σε εξέλιξη και σήμερα το οδικό δίκτυο στο Ανατολικό Πήλιο έχει αποκατασταθεί και σε κάποια σημεία οι αποκαταστάσεις είναι πρόχειρες από την Περιφέρεια γιατί ακόμη δεν εγκαταστάθηκε ο εργολάβος του υπουργείου που έχει αναλάβει τις αποκαταστάσεις», τόνισε ο επαγγελματίας.
Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει προσβασιμότητα και στις παραλίες, ανεξαρτήτως του προβλήματος που υπήρχε το τριήμερο με τα τόσα πολλά αυτοκίνητα, που, όπως ήταν φυσικό, δεν είχαν που να σταθμεύσουν όσοι επισκέφθηκαν την περιοχή, όπως και στις υπηρεσίες εστίασης, που ο κόσμος δεν εξυπηρετήθηκε όπως έπρεπε.

Ο κ. Στάμος εκτίμησε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, καθώς θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας, ώστε να μην μπλοκάρει ο δρόμος από την κίνηση και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος.

40% χαμηλότερα οι κρατήσεις
Ο ίδιος είπε ότι η βατότητα στο οδικό δίκτυο υπάρχει, από το προηγούμενο τριήμερο ξεκίνησαν οι καλές πληρότητες στα ξενοδοχεία, με μικρή «κοιλιά» τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουλίου, καθώς οι διακοπές για τους περισσότερους ξεκινούν μετά τις 15-20 Ιουλίου, ενώ οι επαγγελματίες αναμένουν το Thessaly pass, για να βοηθηθεί η περιοχή, καθώς οι κρατήσεις εκτιμάται ότι είναι 40% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι.
«Για να βελτιωθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται, μπορεί να γίνει μόνο με τέτοια προγράμματα που θα βοηθήσει τον κόσμο να κάνει διακοπές στο Πήλιο, που είναι αγαπημένος προορισμός, αλλά η επιφυλακτικότητα υπάρχει», τόνισε ο κ. Στάμος.

Άλλαξε το τοπίο από τις φερτές ύλες
Ο έφορος του Συλλόγου επαγγελματιών τόνισε ότι από τις φερτές ύλες που κατέβασαν οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου έχει αλλάξει το τοπίο και έφερε ως παράδειγμα την παραλία του Χορευτού, που πλέον είναι 2 χλμ. αμμουδιά.
Όπως είπε, πλέον δεν υπάρχει πουθενά πέτρα και από το λιμάνι του Χορευτού ως την Παρίσαινα είναι μια ενιαία αμμουδιά, αντέχει περισσότερο κόσμο και επειδή έχει διαπλατυνθεί η παραλία, θα μπορούσε άτυπα να υπάρχει χώρος στάθμευσης, όπως έγινε στον Άγιο Ιωάννη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.