Ένας σύγχρονος, «τεχνολογικός» και αρωματικός κήπος στις Πινακάτες (φωτογραφίες)

Σε μια κατάφυτη πλαγιά του Πηλίου

Η είσοδος της φύσης στην κατοικία είναι μία τάση της μόδας τα τελευταία χρόνια, περισσότερο όμως είναι αναγκαιότητα του σύγχρονου ανθρώπου να έρθει κοντά με τη φύση, με το χώμα, τα βότανα, τα λουλούδια. Για τον λόγο αυτό πολλοί είναι εκείνοι που εμπιστεύονται τους ειδικούς Γεωπόνους για να τους δημιουργήσουν έναν κήπο ανάλογα με τα δικά τους standards, με τις δικές τους ανάγκες, λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα της περιοχής αλλά και την κατανάλωση νερού.

Ο κ. Δωρόθεος Κουντουράς, Msc Γεωπόνος μας παρουσιάζει έναν υπέροχο, σύγχρονο και αρωματικό κήπο στις Πινακάτες:
«Το έργο βρίσκεται σε μια κατάφυτη πλαγιά του Πηλίου , στις Πινακάτες. Ο ιδιοκτήτης των ενοικιαζόμενων πολυτελών κατοικιών, ήθελε ο κήπος να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το φυσικό τοπίο. Για να πετύχουμε αρμονία με το φυσικό τοπίο επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε αρωματικά φυτά ( δενδρολίβανο, λεβάντα, θυμάρι κ.α) έτσι ώστε να δημιουργήσουμε φυτική κάλυψη των επικλινών σημείων του οικοπέδου . Επίσης, αντί για σκληρά υλικά για τον διαχωρισμό των κατοικιών, επιλέχτηκε η οριοθέτηση αυτών χρησιμοποιώντας καλλωπιστικούς θάμνους (αγγελικές, γκάουρες, λαντάνες, πυξάρια, ελαίαγνοι, φωτίνιες κ.α).
Στους κοινόχρηστους χώρους και στους χώρους αναψυχής εγκαταστήσαμε έτοιμο φυσικό χλοοτάπητα. Συνολικά φυτεύτηκαν περίπου 1100 φυτά και 250τ.μ έτοιμου φυσικού χλοοτάπητα.
Η άρδευση του όλου έργου γίνεται από πλήρες αυτοματοποιημένο σύστημα άρδευσης με σύνδεση μέσω wi-fi.
Στο συγκεκριμένο έργο η επιλογή του φυτικού υλικού έγινε με βάση το φυσικό περιβάλλον του οικοπέδου και τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής έτσι ώστε να μην υπάρχουν απώλειες κατά τη φύτευση των φυτών και να υπάρχει πλήρης αρμονία με το τοπίο της περιοχής. Τέλος, χρησιμοποιήθηκαν είδη φυτών έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατό λιγότερη ανάγκη για συντήρηση».

Δείτε φωτογραφίες

Παρουσίαση : Κουντουράς Δωρόθεος, Msc Γεωπόνος
Μελέτη/κατασκευή: 2019
Μελέτη έργου : Κουντουράς Δωρόθεος
Συνεργάτες : Σέχας Αθανάσιος, Κηποτέχνης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.