Αντιπροσωπεία του ΣΙΜΕΑ στο μνημόσυνο του Ορμάν Μαγούλα

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Μαΐου το ετήσιο μνημόσυνο στον σιδηροδρομικό σταθμό Ορμάν Μαγούλα -Κάτω Δασόλοφος Φαρσάλων . Στην εκδήλωση που οργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Φαρσάλων και η Τοπική Κοινότητα Δασολόφου συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΣΙΜΕΑ . Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «φέτος όπως και πέρυσι ο Δήμος ανέθεσε στον σύλλογό μας να αναλάβει την εκφώνηση του ιστορικού της ημέρας .
Ο Χριστόφορος Σεμέργελης μέλος του ΣΙΜΕΑ, στην εκφώνηση του ιστορικού αναφέρθηκε στον καθήκον που έχουμε ως κοινωνία να μην ξεχνάμε τα Θύματα της Γερμανικής θηριωδίας και του ντόπιου δοσιλογισμού. Υπενθύμισε ότι από τους σαράντα εκτελεσμένους στο Ορμάν Μαγούλα 16 ήταν από τα Λεχώνια , 6 από την Πορταριά και μερικοί άλλοι από Βόλο και τα περίχωρα .Συνολικά 26 θύματα ήταν από την περιοχή του Βόλου. Ανάμεσά τους η εικοσιεξάχρονη έγκυος Ελένη Μουρογιάννη μέλος και αυτή του ΕΑΜ όπως οι υπόλοιποι . Υπενθύμισε ότι η δολοφονία των σαράντα αθώων θυμάτων έγινε σαν αντίποινα για τους νεκρούς που είχαν οι Γερμανοί και τα δοσιλογικά ΕΑΣΑΔ, στην μάχη που έγινε λίγες μέρες πριν στον σιδηροδρομικό σταθμό με δυνάμεις του ΕΛΑΣ.
Δυστυχώς για τα σαράντα θύματα υπεύθυνοι δεν ήταν μόνο οι Γερμανοί, αλλά και Έλληνες ντόπιοι συνεργάτες τους που είχαν ανάμειξη στην σύλληψη αλλά και στην εκτέλεση. Ετοίμασαν τις κρεμάλες στις μουριές του σταθμού και πέρασαν τις θηλιές στους κρεμασμένους .
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου διαβεβαίωσε με την σειρά του ο Δήμος θα συνεχίσει το έργο των προκατόχων του και θα τιμά τους μάρτυρες της ελευθερίας . Το στεφάνι του ΣΙΜΕΑ κατέθεσε η Κερασία Μαραϊδώνη μέλος του ΣΙΜΕΑ και ανιψιά εκτελεσμένου και στο προσκλητήριο νεκρών το παρών,ο Σωτήρης Χαλκιάς εγγονός εκτελεσμένου επίσης μέλος του συλλόγου . Στεφάνι κατέθεσε όπως κάθε χρόνο, ο πρώην Δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.