“Από πομόνα με ακατάλληλο νερό υδρεύεται η Αμαλιάπολη”;

Σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή κατοίκου προς τον δήμαρχο και τη ΔΕΥΑΛ

Από πομόνα με ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, ακόμη και για να πλυθεί κάποιος υδρεύεται εδώ και ένα μήνα η Αμαλιάπολη Αλμυρού, η οποία προ περίπου δύο μηνών, μετά από αναμονή χρόνων, είχε αρχίσει να υδρεύεται από το φράγμα Μαυρομάτι.

Όπως αναφέρει η κάτοικος της περιοχής Παρθενόπη Δημητρίου, ρο ενός μήνα, το νερό από το Μαυρομάτι σταμάτησε και η ΔΕΥΑΛ μας επανέφερε στο νερό της πομόνας χωρίς προειδοποίηση. «Πίναμε κανά δυό-τρείς μέρες από αυτό και μαγειρεύαμε μέχρι να το καταλάβουμε. Καμία συναίσθηση ευθύνης, ούτε καν για τις ευπαθείς ομάδες ή τα μωρά! Μέχρι σήμερα έτσι συνεχίζουμε χωρίς να ξέρουμε που ακριβώς πήγε το νερό από το Μαυρομάτι», αναφέρει η κάτοικος του χωριού.

Η ίδια τονίζει ότι έστειλε επιστολή στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, που απάντησε ότι δεν είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια αλλά ο Δήμος Αλμυρού και η ΔΕΥΑΛ. Σε επιστολή που αναφέρει ότι έστειλε στον Δήμο, δεν έλαβε καμία απάντηση και σε επικοινωνία που είχε με τη γραμματέα του δημάρχου Αλμυρού, πληροφορήθηκε ότι για το θέμα έχουν ενημερωθεί ο δήμαρχος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάπολης.

Η κάτοικος διερωτάται για ποιο λόγο οι κάτοικοι πρέπει να πληρώνουν λογαριασμούς ύδρευσης, αφού για να έχουν κατάλληλο νερό τουλάχιστον να πίνουν και να μαγειρεύουν αγοράζουν εμφιαλωμένο, το οποίο έχει μεγάλο κόστος για μια οικογένεια και ζητά απαντήσεις γιατί συμβαίνουν όλα αυτά αλλά και πως και πότε θα λυθούν τόσο σοβαρά προβλήματα που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία όλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.