Απορρίφθηκε η αίτηση αναβολής ποινών για τους «θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Παρά τα προβλήματα που επικαλέστηκαν, καθώς άρχισε η εκτέλεση της ποινής τους

Αίτηση αναβολής της ποινής τους, για να μην οδηγηθούν στη φυλακή, κατέθεσαν χθες οι συνήγοροι των δύο από τους τρεις «θεματοφύλακες του Συντάγματος», από τον Αλμυρό, που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 60 ημερών από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Η απάντηση του εισαγγελέα υπηρεσίας όμως ήταν αρνητική, καθώς η εκτέλεση της ποινής άρχισε από την Τετάρτη που συνελήφθησαν και δεν μπορούσε να δοθεί αναβολή, ενώ χθες αναμενόταν να μεταχθούν στις φυλακές Δομοκού.
Την αίτηση υπέβαλαν οι συνήγοροι για τον 47χρονο δημόσιο υπάλληλο, κάτοικο Σούρπης, με αιτιολογικό οικογενειακούς λόγους (είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών) και οικονομικούς (οφείλει χρήματα που δοσοποίησε στη ΔΕΗ και δεν έχει ρεύμα το σπίτι του).
Για τον 55χρονο συνταξιούχο δημόσιο υπάλληλο, η αιτιολογία για την αίτηση ήταν λόγοι υγείας, τόσο για τον πατέρα του που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και τον φροντίζει, όσο και για τον ίδιο, καθώς υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά.
Οι τρεις καταδικασθέντες κατηγορούνταν για εξύβριση, απειλή, διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας και άρνηση εγκληματολογικής σήμανσης (φωτογράφησης και δακτυλοσκόπησης), την Τετάρτη στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Εκτός του 47χρονου που είχε συλληφθεί, οι άλλοι δύο κατηγορούνταν ότι πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να διαμαρτυρηθούν ότι παράνομα ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι του πρώτου στη Σούρπη και εκεί έβρισαν, απείλησαν (ο ένας έπιασε από την επωμίδα έναν αστυνομικό!) διατάραξαν τη λειτουργία του Τμήματος, ενώ οι δύο αρνήθηκαν τη φωτογράφιση και να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα μετά τη σύλληψή τους.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, δίκασε την Πέμπτη τους κατηγορούμενους, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, καθώς δεν πειθαρχούσαν στις εντολές του προέδρου, δεν δέχτηκαν καν να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και έγινε αποβολή τους από την αίθουσα.
Οι τρεις καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 60 ημερών τον καθένα, ποινή που είναι χωρίς δικαίωμα έφεσης και χωρίς αναστολή, απόφαση που τους οδήγησε πίσω από τα κάγκελα των φυλακών.
Σημειώνεται ότι οι τρεις κατηγορούμενοι (μαζί με έναν 53χρονο), αντί να απαντήσουν στις ερωτήσεις που τους γινόταν για το συμβάν, υποστήριζαν ότι από τις 24 Νοεμβρίου του 2011 έχει διαπραχθεί με την ψήφιση του πρώτου μνημονίου το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, με κατηγορούμενους 173 βουλευτές και έχει ενεργοποιηθεί το άρθρο 120 του Συντάγματος που αναφέρει μεταξύ άλλων, όπως οι ίδιοι ισχυρίστηκαν, ότι οι πολίτες έχουν την αρμοδιότητα να επαναφέρουν την έννομη τάξη με κάθε μέσο.
Μάλιστα είχαν στραφεί κατά του Δικαστηρίου με εκφράσεις όπως προδότες, δειλοί, έκπτωτοι κλπ., ενώ είπαν ότι είναι εκπρόσωποι του Σωματείου Ελλήνων Υποστηρικτών του Συντάγματος και αυτοαναγορεύτηκαν «θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.