Απορρίφθηκε η πρόταση του Δήμου Σκοπέλου για sea track σε παραλίες

Διαμαρτύρεται ο Δήμος και για τη μείωση των ωρών στην καθαριότητα των σχολείων

Χωρίς σύστημα sea track για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, μένει ο Δήμος Σκοπέλου, καθώς η πρόταση απορρίφθηκε λόγω έλλειψης κονδυλίων, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Σταμάτη Περίσση.
Όπως ανέφερε, η πρόταση έγινε έγκαιρα και δεν μπορεί να δίνεται ως απάντηση ότι δεν επαρκούν τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης που αφορούν το συγκεκριμένο μέτρο.
«Όλα τα τουριστικά νησιά διαθέτουν και δεν είναι δυνατόν εμείς να μην έχουμε. Αυτό μειώνει τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Στείλαμε και δεύτερη επιστολή διαμαρτυρίας και ζητάμε να αυξηθεί το εν λόγω κονδύλι και να μας εγκριθεί η πρόταση, τουλάχιστον να τα τοποθετήσουμε την επόμενη χρονιά», εξήγησε.
Ο κ. Περίσσης ανέφερε ότι συνολικά οι δήμοι και μέσω της ΚΕΔΕ διαμαρτύρονται για τη μείωση των ωρών για τον καθαρισμό των σχολείων ειδικά εν μέσω πανδημίας.
Πέρυσι στη Σκόπελο αναλογούσαν 37,5 ώρες την εβδομάδα για τον καθαρισμό των σχολείων ενώ ο Δήμος απασχόλησε και μία καθαρίστρια μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, αυξάνοντας τον αριθμό των ωρών σε 42. «Φέτος μας έδωσαν μόνο 30 ώρες την εβδομάδα. Πως να καθαριστούν 11 σχολικά συγκροτήματα που εκτός από αίθουσες έχουν τουαλέτες, γραφεία καθηγητών, ένα θέατρο, ένα γυμναστήριο, βιβλιοθήκη; Ζητάμε να αυξηθούν οι ώρες τουλάχιστον κατά 25% για να καλύψουμε επαρκώς τις ανάγκες», τόνισε.
Μάλιστα ανέφερε ότι η ΚΕΔΕ έθεσε το θέμα το υπουργείο Εσωτερικών και αναμένει απάντηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.