Φορέας Διαχείρισης Κάρλας: Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα για τα νεκρά ψάρια

Φωτό αρχείου

Το γεγονός ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν σε νεκρά ψάρια είναι αρνητικά και εκκρεμεί η ολοκλήρωση του παρασιτολογικού ελέγχου, γνωστοποιεί με σημερινή ανακοίνωσή του ο Φορέας Διαχείρισης Κάρλας.

Ο φορέας απαντά σε δημοσιεύματα που αναφέρονται στο περιστατικό νεκρών ψαριών, ενημερώνει ότι δεν έχει ζητηθεί άδεια δειγματοληψίας από τον Φορέα Διαχείρισης Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε. – όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία- δεν έχει γνωστοποιηθεί τίποτε σχετικό με το/τα σημεία λήψης δειγμάτων, σχετικό πρωτόκολλο, αριθμός δειγμάτων κ.λ.π. Δεν έχει προηγηθεί ούτε άτυπη ενημέρωση προς τον ΦΔ. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα σχόλιο επί της αξιολόγησης των ευρημάτων.

Σύμφωνα με τον Φορέα, παρελήφθη χθες (30-1-2018) τμήμα των αποτελεσμάτων από τις εργαστηριακές αναλύσεις που διεκπεραίωσε το Τμήμα Παθολογίας Υδρόβιων οργανισμών, Διεύθυνση Κτηνιατρικού Ελέγχου Αθηνών, Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων. Διαπιστώθηκαν αρνητικά ευρήματα ως προς τον μακροσκοπικό, μικροβιολογικό, ιολογικό, μοριακό έλεγχο. Εκκρεμεί η ολοκλήρωση του παρασιτολογικού ελέγχου.

Με την ολοκλήρωση του ελέγχου θα υπάρξει επόμενη σχετική ανακοίνωση, καταλήγει ο Φορέας Διαχείρισης Κάρλας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.