Φωτιά σε Canadair της 111 Π.Μ. με αναγκαστική προσγείωση

φωτο αρχείου
Καλά στην υγεία τους οι πιλότοι μεταφέρθηκαν προληπτικά στο ΓΝΑ

Άγιο είχαν δύο πιλότοι, που κατόρθωσαν να βγουν σώοι από πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair CL-215 που είχε απογειωθεί από την 111 Π.Μ. και επιχειρούσε στα Σούρτα Βοιωτίας, όταν, από άγνωστη αιτία, ξέσπασε φωτιά στον κινητήρα του αεροσκάφους,με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική προσγείωση.

Συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων, επιχειρούσαν από το πρωί 8 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, για να αναχαιτίσουν το μεγάλο πύρινο μέτωπο που κατακαίει την περιοχή.

Ένα από τα καναντέρ, μοντέλο CL-215, που απογειώθηκε από την 111 Π.Μ στη Νέα Αγχίαλο, το οποίο επιχειρούσε στα Σκούρτα Βοιωτίας, στις 11.09 το πρωί εξέπεμψε σήμα κινδύνου, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα αφότου άδειασε την δεξαμενή νερού επάνω από την εστία της φωτιάς.

Οι δύο πιλότοι ψύχραιμοι και ικανοί, όπως αποδείχτηκε, κατόρθωσαν να κάνουν μια πολύ δύσκολη αναγκαστική προσγείωση κοντά στο χωριό Στεφάνη, πλησίον της Μονής της Ζωοδόχου Πηγής. Με τη βοήθεια πυροσβεστών που έσπευσαν αμέσως στο σημείο, κατάφεραν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος χωρίς σοβαρά τραύματα και στη συνέχεια ακολούθησε έκρηξη, ευτυχώς όμως οι πιλότοι διασώθηκαν.

Ο ένας από τους δύο έχει κάποιες ενοχλήσεις στη μέση από την δύσκολη αναγκαστική προσγείωση αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Και οι δύο για προληπτικούς λόγους έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Το ΓΕΑ
Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφέρει ότι σήμερα Κυριακή 26 Ιούνιου 2016 και περί ώρα 11:09, αεροσκάφος CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το οποίο επιχειρούσε από την 111 Πτέρυγα Μάχης / Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου και συμμετείχε σε αποστολή αεροπυρόσβεσης στην περιοχή Δερβενοχωρίων, εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση.
Το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους.
Συγκροτήθηκε Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της ΠΑ, η οποία θα διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια πρόκλησης του ατυχήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.