ΛΑΣ Ρ. Φεραίου «Θα υπερασπιστούμε την πλατεία Εθν. Αντίστασης Βελεστίνου»

Το γεγονός ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα υπερασπιστεί την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης Βελεστίνου, που είναι χαραγμένη στην ιστορική μνήμη του Δήμου Ρήγα Φεραίου κατά του φασισμού και του ναζισμού, τονίζει η παράταξη σε ανακοίνωσή της, ενώ επιτίθεται κατά του δημάρχου Δημήτρη Νασίκα ότι με την απόφασή του για αλλαγή του ονόματός της σε «Πλατεία Ρολογιού», επιχειρεί την παραποίηση της ιστορικής μνήμης.

Σύμφωνα με την παράταξη, η καταγγελία της ΛΑ.Σ. στηρίχτηκε στις διαβεβαιώσεις τριών πρώην δημάρχων (Καραμπερόπουλος, Γεροβασίλης, Λαϊτσου) για την ονομασία της πλατείας «Εθνικής Αντίστασης» και για το ότι ποτέ δεν πάρθηκε απόφαση για αλλαγή της ονομασίας σε «Πλατεία Ρολογιού». Επίσης για το τυπικό της διαδικασίας, η δημοτική αρχή έπρεπε να ψάξει την όποια προηγούμενη απόφαση ονοματοθεσίας και με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, όπως προβλέπεται, να την αλλάξει. Οι μελέτες έργων δεν αποτελούν ακριβές στοιχείο, για την ονοματοθεσία περιοχών, παρά οι μόνο αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων γι’ αυτό το θέμα. Η δημοτική αρχή και ο κ. Νασίκας, αντί να βρίζει και να λοιδορεί τις υπηρεσίες του δήμου, όφειλε να βρει την όποια προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ και να την τροποποιήσει.

«Ωστόσο δεν μπήκε στον κόπο, όχι γιατί τον έπιασε ο καημός να τιμήσει τον κ. Κανάρη για την προσφορά του (εξάλλου όπως προτείναμε μπορούσε να δώσει τον όνομα του πρώην εκλιπόντα δημάρχου σε ένα από τα έργα του ή σε κάποια άλλη πλατεία ή δρόμο), αλλά για να συγκαλύψει την απουσία έργου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και το γεγονός ότι ήταν και είναι υποστηρικτής της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, στην τοπική διοίκηση μετατρέποντάς την σε φορομπηχτικό μηχανισμό. Επίσης η διαγραφή του ονόματος της «Πλατείας Εθνικής Αντίστασης» αποτελεί «δείγμα καλής θέλησης» για ψηφοθηρία με πολλούς αποδέκτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η παράταξη δηλώνει ότι διαβεβαιώνει τη Δημοτική Αρχή ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για τα προβλήματα των πολιτών, ενώ αποδίδει την επίθεση του δημάρχου στον επικεφαλής Απ. Παπαϊωάννου, στην ενόχληση του από τις αποκαλύψεις και τις «ενοχλητικές» επερωτήσεις και κριτικές για τη Χαλυβουργία, για το ατύχημα στην καθαριότητα, τις ελλείψεις στην καθαριότητα, στις υποδομές και την εγκατάλειψη σε πολλές περιοχές του δήμου.

«Η Πλατεία ήταν Εθνικής Αντίστασης είναι χαραγμένη στην Ιστορική μνήμη του Λαού του Δήμου κατά του φασισμού και Ναζισμού. Δεν σβήνει όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι. Εμείς θα υπερασπιστούμε την τιμή της, θα υπερασπιστούμε τους αγώνες τις θυσίες και τις προσπάθειες του λαού μας να ορθοποδήσει και να χτίσει την κοινωνία με τον πλούτο του στα χέρια και όχι να του τον κλέβουν άλλοι, όπως και την ιστορία του. Υποσχόμαστε να κρατήσουμε αναλλοίωτη την Ιστορική μνήμη, δεν μπορεί κανείς να μας την πάρει όσο κι αν προσπαθεί», καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.