ΛΑΣ Θεσσαλίας: Αποτέλεσμα διαχρονικών ευθυνών η πυρκαγιά στη Σκόπελο

Photo: EUROKINISSI

Η μεγάλη πυρκαγιά σε πευκοδάσος της Σκοπέλου, που ξέσπασε την Κυριακή 22 Ιούλη 2018 ανέδειξε τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες για την εγκατάλειψη του δάσους της Σκοπέλου, το οποίο θεωρείται ως το πλέον γηρασμένο, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας.

Όπως πολλές φορές έχουν επισημάνει οι κομμουνιστές σύμβουλοι, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμο και Περιφέρεια, το δάσος έχει στην κυριολεξία εγκαταλειφθεί, καθώς δεν γίνονται συστηματικοί καθαρισμοί, δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες αντιπυρικές ζώνες, ενώ τα δίκτυα της ΔΕΗ, τα οποία διασχίζουν το δάσος, δεν είναι συντηρημένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη να εκπονηθεί άμεσα μελέτη για την προστασία και τη συντήρηση του δάσους της Σκοπέλου και μια σειρά άλλων άμεσων μέτρων (στελέχωση Δασικής Υπηρεσίας και Πυροσβεστικού κλιμακίου) για την αντιπυρική του προστασία και θωράκιση», επισημαίνει η ΛΑΣ, που καλεί το λαό της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα και παράλληλα σε οργάνωση της πάλης για τη διεκδίκηση αυτών των αιτημάτων.

Η ΛΑΣ τονίζει ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την Τρίτη 6 Μάη 2018, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑ.Σ.) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κατέθεσαν επερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Σκοπέλου, μεταξύ άλλων και αυτό για την αντιπυρική προστασίας της. Όπως ανέφερε, η Δασική Υπηρεσία έχει αποψιλωθεί από προσωπικό και το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σκοπέλου έχει υποστεί επίσης μεγάλη μείωση της δύναμής του, λόγω και της μετακίνησης μέρος του προσωπικού στο αεροδρόμιο της ΦΡΑΠΟΡΤ στη Σκιάθο.

Η παράταξη ερωτούσε τον περιφερειάρχη αν θα προχωρήσει στην διεκδίκηση στελέχωσης τόσο της δασικής υπηρεσίας, όσο και του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σκοπέλου και παράλληλα στον καθαρισμό του δάσους από τα πολλά πεσμένα δένδρα, ώστε να προστατευθεί από τυχόν πυρκαγιά, αλλά και για να ανανεώνεται το δάσος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.