O φαρμακοποιός που έχει ως πηγή έμπνευσης το Πήλιο και ως ΑμεΑ δίνει μηνύματα ζωής

Π. Πέτρου: Η ψυχή μας δίνει την πραγματική δύναμη

Πηγή έμπνευσης αποτελεί η θέα προς το Πήλιο από το εξοχικό σπίτι που διαθέτει στην περιοχή μας, για τον Πέτρο Πέτρου, φαρμακοποιό στη Θεσσαλονίκη, ΑμεΑ και συνθέτη, που παρά την αναπηρία του στο χέρι, μπόρεσε και ασχολήθηκε με τη σύνθεση της μουσικής.                                                      Ο συνθέτης, έγραψε το πρώτο συμφωνικό έργο για τους μαχητές της ζωής, τα άτομα με ιδιαιτερότητα, όπως είπε, μέσα από συνεργασία του με κορυφαίους μουσικούς του είδους και συνεχίζει να βγάζει την ψυχή του «προς τα έξω», γράφοντας νότες.

Ο κ. Πέτρου  και είπε ότι ο Βόλος είναι η αγαπημένη του πόλη μετά τη Θεσσαλονίκη όπου μένει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, ενώ στην περιοχή μας διαθέτει εξοχικό σπίτι, με θέα το βουνό των Κενταύρων και πολλά έργα του τα έχει εμπνευστεί από τη θέα του Πηλίου. Όπως είπε, στο χώρο της σύνθεσης μπήκε τυχαία, καθώς άκουγε και έπαιζε έργα άλλων συνθετών και αποφάσισε να κάνει δικά του έργα.

Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή

«Το πρώτο συμφωνικό έργο για τα άτομα με αναπηρία»

Τελευταία σύνθεσή του είναι ένα έργο που γράφηκε τον Δεκέμβριο του 2021, μέσα στην πανδημία, περίοδο που ξεκίνησε μεγάλες συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς και αφορά το πρώτο συμφωνικό έργο για τα άτομα με αναπηρία, διότι αυτά τα άτομα είναι άξια σεβασμού, είναι οι μαχητές της ζωής και της καθημερινότητας με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Ήθελα να περάσω το μήνυμα σε αυτά τα άτομα με ιδιαιτερότητα και στις οικογένειές τους που είναι σύμμαχοί τους, όπως ως καλλιτέχνης είμαι δίπλα τους με την ιδιότητά μου, του συνθέτη και ότι είναι ένα άτομο με μερική ιδιαιτερότητα και να τους πω να κλείνουν τα μάτια τους, να ανοίγουν τα χέρια της ψυχής τους και να πραγματοποιούν κάθε όνειρό τους, γιατί η ψυχή είναι που μας δίνει την πραγματική δύναμη, πέρα από τον νου», επισήμανε.

 

«Απαλύνει και θεραπεύει την ψυχή»

Ο ίδιος είπε ότι ήταν η αρχή μιας μουσικής σταδιοδρομίας, που είχε την τιμή να αγκαλιάσει τη δουλειά του η δισκογραφική εταιρία που συνεργάζεται, ενώ επόμενο βήμα ήταν ένα ορχηστρικό έργο, που ήταν επετειακό για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Τα δύο αυτά έργα, τόνισε ο κ. Πέτρου, ήταν τα εναύσματα για να ξεκινήσει αυτό το μεγάλο ταξίδι της σύνθεσης, που απαλύνει και θεραπεύει την ψυχή.

Ο συνθέτης έχει κάνει αρκετά έργα από τότε, το ένα είναι αφιερωμένο στις ψυχές όσων χάθηκαν στο δυστύχημα των Τεμπών και τονίζει ότι για τον ίδιο η μουσική είναι ο τρόπος έκφρασης.

Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν μπορούμε να εξωτερικεύσουμε κάποια συναισθήματά μας ή λόγια που θέλαμε να μοιραστούμε με τους συνανθρώπους μας, η ψυχή όμως μπορεί.

«Παρόλη την ιδιαιτερότητα που μου έδωσε ο Θεός, μου έδωσε τη δύναμη ψυχής να τη βγάλω προς τα έξω και να την αποτυπώνω σε νότες με όμορφες μουσικές και ο κόσμος μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να γράφω», επισήμανε.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.