Προγραμματική σύμβαση για τον βιολογικό Κ. Νερών υπέγραψε ο περιφερειάρχης

Συμβάσεις για άρδευση σε Μακρυράχη – Πουρί και για συντήρηση κτιρίων της ΠΕΜΣ

Προγραμματική σύμβαση για δημοπράτηση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης εκροής Καλών Νερών και του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάτχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, παρουσία και του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικού, της αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη και περιφερειακών συμβούλων.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 7.932.000 €, το υποέργο 1 περιλαμβάνει κατασκευή αποχετευτικών αγωγών 7.5 χλμ., την κατασκευή ωθητικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων ως την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων μήκους 1.5 χλμ. και την κατασκευή δύο αντλιοστασίων ακαθάρτων.
Το υποέργο 2 αφορά την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα και εξοπλισμό (κατασκευή δεξαμενών) για την εξουδετέρωση του οργανικού φορτίου των λυμάτων και την αφαίρεση του αζώτου, με το σύστημα εναλλαγής φάσεων SBR.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, η δημοπράτησή του αναμένεται να γίνει τους προσεχείς δύο μήνες και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης είναι 18 μήνες.

Ακόμη ο κ. Αγοραστός υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Βόλου για βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου ποδοσφαίρου Αγριάς, με συνθετικό τάπητα, πάγκους αθλητών και διαιτητών, εστίες με δίχτυα κλπ. Το έργο είναι προϋπολογισμού 250.000 € και θα δημοπρατηθεί άμεσα.

Επίσης υπογράφηκε σύμβαση με τον ανάδοχο για υδραυλικά έργα του κλειστού δικτύου άρδευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων Μακρυράχης και Πουρίου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.004.728 € και θα αρδεύσει 1.100 στρέμματα (700 στη Μακρυράχη και 400 στο Πουρί) καλλιέργειας μηλιάς.

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σύμβαση συντήρησης κτιρίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας προϋπολογισμού 400.000 € με ΦΠΑ, που αφορά συντήρηση, ανακαίνιση και αποκατάσταση του Διοικητηρίου Βόλου, του κτιρίου Μεταφορών και Επικοινωνιών, του ΚΤΕΟ, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, τα κτηνιατρικά γραφεία Αλμυρού και Βελεστίνου και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΣΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.