Σχεδόν 100 ώρες κενά στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Σκιάθου

Στις 99 φθάνουν οι ώρες των κενών που υπάρχουν στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Σκιάθου, όπου οι μαθητές συνεχίζουν την αποχή τους για μια καλύτερη Παιδεία, ενώ οι μαθητές του Γ2 τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο νησί, ακόμη περιμένουν δάσκαλο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σκιάθου Απόστολο Πασχάλη τα εκπαιδευτικά κενά μέχρι και την 30/10/2017 είναι:
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ
1. ΠΕ04 ΦΥΣΙΚΗ 16 ΩΡΕΣ
2. ΧΗΜΕΙΑ 6 ΩΡΕΣ
3. ΒΙΟΛΟΓΙΑ 10 ΩΡΕΣ
4. ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ 6 ΩΡΕΣ
5. ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ 12 ΩΡΕΣ
6. ΠΕ 08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ 10 ΩΡΕΣ
7. ΠΕ 19 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 14 ΩΡΕΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ
1. 13 ώρες ΠΕ19/20 (πληροφορικής)
2. 5 ώρες ΠΕ04.02 (χημικός)
3. 7 ώρες ΠΕ09 ή ΠΕ10 ή ΠΕ02 (οικονομολόγος ή κοινωνιολόγος ή φιλόλογος)
Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, οι μαθητές του Γ2 δεν έχουν ακόμη Δάσκαλο ή Δασκάλα.

Ο κ. Πασχάλης τονίζει ότι η Παιδεία συνιστά ένα θεμελιώδες ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα
που προβλέπεται ρητά στο άρθρο 16 του ΣYNTAΓΜΑΤΟΣ.Η έντονη κοινωνική της
πτυχή συνεπάγεται την ανάγκη για την παροχή εκπαίδευσης χωρίς
διακρίσεις.
Η Παιδεία συνιστά βασική αποστολή του κράτους και όλοι οι Πολίτες του
απολαμβάνουν δωρεάν εκπαίδευση.

Η Επιτροπή Παιδείας, μετά από πολλές συσκέψεις και συνεδριάσεις με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, με εκπαιδευτικούς του νησιού, παρουσία αντιπροσωπείας των Μαθητών, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις όλων, έφερε στις 27/10/2017 την πρόταση ψηφίσματος, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το ψήφισμα αναφέρει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή Σκιάθου, εκφράζοντας τη βούληση, την ανησυχία και τα αισθήματα των κατοίκων της Σκιάθου, διατυπώνουν με το παρόν τη διαμαρτυρία τους για τη δυσάρεστη κατάσταση που έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας λόγω των «τρομακτικών» έως και σήμερα ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια βαθμίδα μας.
Τα καταγεγραμμένα κενά καθηγητών σε Γυμνάσιο και Λύκειο όπως και η απουσία δασκάλων στα δύο Δημοτικά αποτυπώνονται στην αρ. 7/2017 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Το Γ2 τμήμα του Β Δημοτικού Σχολείου δεν έχει καν ξεκινήσει τα μαθήματα, ενώ στο Γυμνάσιο το ημερήσιο πρόγραμμα εξαντλείται σε δύο με τρεις ώρες. Στο Λύκειο η κατάσταση είναι το ίδιο τραγική, καθώς πριν λίγες ημέρες ανέλαβε υπηρεσία καθηγητής πληροφορικής, μάθημα που θα δοθεί πανελλαδικά από τους μαθητές της Γ Λυκείου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά να αρχίσει η εύρεση λύσεων σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά το μέλλον των παιδιών και του τόπου μας.
Οι σύλλογοι των σχολείων έχουν ήδη καταθέσει αιτήματα με τα οποία το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου συντάσσεται πλήρως και ζητά:
– να χαρακτηριστούν δυσπρόσιτα τα σχολεία του νησιού και να λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας τη διπλή μοριοδότηση, ώστε αυτό να αποτελέσει κίνητρο αποδοχής της θέσης εργασίας στο νησί μας
-να εφαρμοστεί στο θέμα των αποσπάσεων ίδια τακτική με αυτή που ακολουθείται στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, για να δηλώνεται εξαρχής η περιοχή της Β Μαγνησίας από τους ενδιαφερόμενους
-να μην υπογράφονται οι αποσπάσεις χωρίς αντικατάσταση.
-στα νησιωτικά σχολεία να δίνεται προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών και να μην μπαίνουμε στη μακροχρόνια αναμονή κλήσης των εκπαιδευτικών από τους πίνακες αναπληρωτών που αργούν χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα τη δυσαναπλήρωτη απώλεια εκατοντάδων ωρών διδασκαλίας.
Το ψήφισμα αυτό στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, στους Αρμόδιους φορείς – διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, στην Περιφέρεια και στα Πολιτικά Γραφεία των βουλευτών Μαγνησίας.

Ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει ότι έγινε παρέμβαση στην Βουλή για το πρόβλημα των Σχολείων μας, από τον Χρήστο Μπουκώρο βουλευτή του Ν. Μαγνησίας, με τον οποίο υπήρξε συνεχής επικοινωνία.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας μεταφέρει πληροφορία ότι μέχρι την Τρίτη 7/11/2017 θα παρουσιαστούν στο νησί οι εκπαιδευτικοί, για να καλύψουν τα μεγάλα κενά και να λυθεί το πρόβλημα στο μεγαλύτερο μέρος του ή στο σύνολό του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.