Σημαντικά στοιχεία στην πραγματογνωμοσύνη για το τραγικό δυστύχημα στο παζάρι Αλμυρού

Στην πραγματογνωμοσύνη που θα γίνει για την τραγωδία στις εγκαταστάσεις του λούνα παρκ στο παζάρι Αλμυρού, οι πραγματογνώμονες πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά δύο σημεία , επισημαίνει ο κ. Κώστας Βελαλής, συνταξιούχος τεχνολόγος – ηλεκτρολόγος και τεχνικός ασφαλείας του υπουργείου Εργασίας, σε δήλωσή του στη «Μ».
Το πρώτο είναι ο κατασκευαστής του μηχανήματος, που έγινε το δυστύχημα και αν το μηχάνημα τηρούσε τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει, αν υπήρχαν και αν ήταν σε καλή κατάσταση.
Επίσης τόνισε, ότι πρέπει να γίνει διάγνωση του μηχανήματος, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε ζημιά ή πρόσκαιρη βλάβη, καθώς οι μαρτυρίες έκαναν λόγο για ανεξήγητη αύξηση ισχύος.
Σύμφωνα με τον κ. Βελαλή που εκπαιδεύτηκε από τους πρώτους στην Ελλάδα για θέματα τεχνικού ασφαλείας από αξιωματούχους της Ε.Ε., η νομοθεσία (Ν. 1568/85) ορίζει ότι στα ζητήματα αυτά εμπλέκεται και το υπουργείο Εργασίας, ενώ σχολίασε ακόμη ότι η εγκατάσταση του λούνα παρκ, πρέπει να διαθέτει μόνιμο τεχνικό ασφαλείας για να ελέγχει τα συγκεκριμένα μηχανήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.