Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά: «Η ζωή είναι δύσκολη όμως ο ελληνισμός, πρέπει να συνεχίζει ψηλά…»

«Το αποτέλεσμα της στρατιωτικής εισβολής στην Κύπρο είναι μέχρι σήμερα μελανό σημείο της κοινής μας ιστορίας»
Η πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας -Κύπρου, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας – Κύπρου (Σ.Π.Ε.Κ.) την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και θα λάβουν μέρος άνθρωποι από την Κύπρο και από άλλα μέρη της Ελλάδας για να συμμετάσχουν με ποίημα, με τραγούδι, με μουσική…
Η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας -Κύπρου, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και ανέφερε ότι η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του 32ου Money Show, στο ξενοδοχείο Hayatt, με τη στήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, του υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και είναι σημαντικό ότι μέσα σε ένα τεχνοκρατικό φόρουμ, έκαναν την πρόταση αυτή, αγκαλιάζοντας ουσιαστικά τον πολιτισμό.

Έχει επηρεαστεί ο πολιτισμός

Η εκδήλωση αφορά στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974 και περιλαμβάνει πολλές πτυχές του πολιτισμού με την αφήγηση, το ποιητικό αναλόγιο και τη συναυλία.
Η πρόεδρος του Συνδέσμου τόνισε ότι η Κύπρος έχει μια πλούσια παράδοση στην ποίηση, το τραγούδι, που αντανακλά την ιστορία της, τον πολιτισμό της, τα αισθήματα του λαού και τα γεγονότα του Ιουλίου και Αυγούστου του ’74 που στιγμάτισαν την Κύπρο και ολόκληρο τον ελληνισμό, ενώ το αποτέλεσμα της στρατιωτικής εισβολής στην Κύπρο είναι μέχρι σήμερα ένα μελανό σημείο της κοινής μας ιστορίας που έχει επηρεάσει την ποίηση, το τραγούδι, στην Ελλάδα και την Κύπρο.

«Να ορθώσουμε ανάστημα»

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας – Κύπρου ξεκίνησε με λαβή τους Κύπριους καθηγητές, σε προχωρημένη ηλικία οι περισσότεροι, αλλά και νεότερους ανθρώπους που συμβάλλουν με σκοπό να αναδείξουν τον ενιαίο Ελληνικό πολιτισμό, τα γράμματα, τις τέχνες, τη γλώσσα, την παράδοση και την ιστορία και να δείξουν ότι ακόμα κι αυτούς τους δύσκολους καιρούς, με έξαρση της τεχνολογίας, ακόμη και αλόγιστη, οι δίκαιοι και άδικοι πόλεμοι σήμερα, να ορθώσουν ανάστημα και να κρατήσουν σταθερή τη γλώσσα μας, την κληρονομιά και την ιστορία μας, να αγωνιστούν για τα δίκαια, πάντα με σεβασμό το περιβάλλον και τον πλανήτη μας.

«Η ζωή είναι δύσκολη, όμως
είναι φωτεινή και όμορφη»

Σύμφωνα με την κ. Σιγιουλτζή, επειδή όλα αυτά μας κάνουν αυτό που είμαστε, είναι ευθύνη μας, αυτή την ομορφιά που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, με τους δικούς τους αγώνες, να τη δώσουμε και στα δικά μας παιδιά, αλλά και σε αυτά που θα έρθουν. «Η ζωή είναι δύσκολη, όμως είναι φωτεινή και όμορφη και ο ελληνισμός πρέπει να συνεχίζει ψηλά», τόνισε η πρόεδρος του Συνδέσμου.
«Εμείς λέμε ότι Ελλάδα και Κύπρος πορευόμαστε μαζί, παράλληλα, αταλάντευτα, με θεμέλιο λίθο τις αξίες του Ελληνισμού, την πίστη στη Δημοκρατία, τις αρχές της ελευθερίας και της ισότητας και αυτό στηρίζουμε», ανέφερε η κ. Σιγιουλτζή-Ρουκά. Η ίδια είπε ότι μέσα από τον πολιτισμό μπορείς με υγιή τρόπο να περάσεις μηνύματα και να διεκδικήσεις αυτά που σου ανήκουν και σου αξίζουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.