Στοχευμένα μέτρα σε κάθε κλάδο για διάσωση επιχειρήσεων ζητούν οι έμποροι του Αλμυρού

Με ένα σοβαρό σχέδιο αποζημίωσης των επιχειρήσεων και διαγραφής χρεών

Στοχευμένα μέτρα για κάθε κλάδο, με ένα σοβαρό σχέδιο αποζημίωσης των επιχειρήσεων και διαγραφής χρεών, για να διασωθούν οι επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ζητούν οι έμποροι του Αλμυρού.
Ο Παναγιώτης Μπούντης Πρόεδρος Ένωσης Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι οι δύο πρώτες εβδομάδες που άνοιξε το λιανεμπόριο, μετά τις 18 Ιανουαρίου, ήταν κάπως καλές και έδωσε στους επαγγελματίες την αισιοδοξία ότι θα δουλέψουν λίγο αυτό το διάστημα. Με το που μπήκε ο Φεβρουάριος η κίνηση και η δουλειά στα καταστήματα λιανεμπορίου έχει «καθίσει», γιατί ο κόσμος έκανε τις αγορές που ήθελε και τώρα κινείται στα απολύτως απαραίτητα.
Σύμφωνα με τον κ. Μπούντη, οι έμποροι ελπίζουν ότι αυτός ο μήνας που θα είναι κρύος, θα βοηθήσει λίγο τα χειμερινή είδη, ωστόσο δεν υπάρχει κανονικότητα, η κατάσταση είναι υποτονική και υπολείπεται των προσδοκιών της αγοράς.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού, εξέφρασε την ελπίδα τα καταστήματα να εξακολουθήσουν να μένουν ανοιχτά, πρόσθεσε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση υπολείπονται της κατάστασης και τόνισε απαραίτητη την εφαρμογή μέτρων εστιασμένα στον κάθε κλάδο.

Στοχευμένα μέτρα για διάσωση επιχειρήσεων

«Πάγιο αίτημά μας είναι τα στοχευμένα μέτρα. Βγήκε μια επιστρεπτέα προκαταβολή, λειτούργησε, αλλά έγινε ένα εργαλείο στο οποίο μπήκαν όλοι οι κάδοι και δεν μπόρεσε να στηρίξει επαρκώς τον κάθε κλάδο. Θέλουμε στοχευμένα μέτρα, δεν θέλουμε άλλα δάνεια, γιατί είμαστε ήδη φορτωμένοι με χρέη, ζητάμε να μας δοθούν επιχορηγήσεις και πλέον τη στιγμή που έκλεισαν τα μεγάλα αστικά κέντρα, που φιλοξενούν τον κύριο όγκο του λιανεμπορίου, της μεταποίησης και της εστίασης, πρέπει να γίνει ένα μεγάλο σχέδιο με βάθος τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια, που θα μπορέσει να περισώσει ένα μεγάλο μέρος του λιανεμπορίου και της εστίασης», επισήμανε ο κ. Μπούντης.
Ο ίδιος είπε ότι είναι κρίμα να σου κλέβουν τη ζωή με τέτοιο τρόπο, μετά από 30 και 40 χρόνια αγώνα και ενώ έχεις περάσεις τέσσερα μνημόνια και capital control και να είσαι όμηρος μιας κατάστασης. Ο ίδιος διερωτήθηκε που θα δουλέψει κάποιος που χάνει το μαγαζί του και τη δουλειά του στα 50 και 55 χρόνια και πως θα συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια του και ενώ έχει δημιουργήσει ένα βουνό χρεών.
Ο πρόεδρος εκτίμησε ότι η μέριμνα για τους εργαζόμενους είναι επαρκής και πολύ καλή, σε αντίθεση με τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, που δεν υπάρχει μέριμνα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομία αυτορυθμίζεται, αλλά θέλει βοήθεια και επαρκή στήριξη, γιατί μπορεί να ακούμε για διάφορα μέτρα, αλλά ουσιαστικά λίγα εφαρμόζονται, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να νιώθουν ανασφαλείς. «Το να παίρνουμε μια επιστρεπτέα προκαταβολή κάθε δύο μήνες, να πάμε τις επιταγές δύο μήνες πίσω και τις δόσεις, δημιουργούμε ένα βουνό, που κάποια στιγμή θα «σκάσει» και θα δημιουργήσει ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το almyrosmall.gr

Ο Παναγιώτης Μπούντης τόνισε ότι στον Αλμυρό έχει δημιουργηθεί το almyrosmall.gr, που είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα, που φιλοξενεί 20 επιχειρήσεις με e shop, αλλά και κάποια άλλα καταστήματα για προβολή. Όπως είπε, ήταν ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε στην πανδημία, λειτουργεί από το τέλος Νοεμβρίου, με ενθαρρυντικά μηνύματα από τα καταστήματα που συμμετέχουν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, υπάρχουν παραγγελίες στα καταστήματα και η ψηφιακή προβολή που βοηθάει τον πελάτη για τις επιλογές που έχει. Μ’ αυτό τον τρόπο, εξυπηρετήθηκαν τα καταστήματα στο click away, ενώ δόθηκε η ευκαιρία μέσω του Συλλόγου, στις επιχειρήσεις να δουν πως μπορούν να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό τους για την επόμενη μέρα. Ο κ. Μπούντης έκανε λόγο για πολύ καλό εργαλείο που ο καθένας μπορεί να στηρίξει, ενώ απηύθυνε πρόσκληση στις επιχειρήσεις του Αλμυρού (που είναι 200), να δοκιμάσουν να μπουν γιατί είναι ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει μια επιχείρηση, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.