Θάνος Ματζίλης: «Αγαπώ το λαϊκό τραγούδι, αυτό που εκφράζει τον καθένα κι έχει ωραίο λαϊκό στίχο»

«Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, από το να περάσει η σχέση μαθητή- δασκάλου στη σχέση συνεργασίας και συναδελφικότητας…»
Ο Βολιώτης ερμηνευτής μίλησε στο Ράδιο Ένα, με αφορμή την αποψινή λαϊκή βραδιά

Η Ορχήστρα «Ρυθμός» μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο με εμφανίσεις, παρουσιάζει το λαϊκό πρόγραμμα: «Έλα απόψε στου…Lab art», με επιλεγμένα τραγούδια και με τραγουδιστές τους Θάνο Ματζίλη, Ελεάννα Βαρελά και Κωνσταντίνο Ζεμπίλα για μία και μοναδική συναυλία, λίγο πριν την αλλαγή του έτους, απόψε Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στο γνωστό στέκι της πόλης. Ο Θάνος Ματζίλης, λίγες ώρες πριν από την εμφάνισή του στο Lab Art, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για την πορεία του στο τραγούδι αλλά και τις συνεργασίες του, που δεν μπορούσε να τις φανταστεί ούτε… στα πιο τρελά του όνειρα, όπως τόνισε!

«Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, από το να περάσει η σχέση μαθητή- δασκάλου στη σχέση συνεργασίας και συναδελφικότητας…»

Ο Θάνος Ματζίλης ανήκει στη νέα γενιά των σημαντικών λαϊκών ερμηνευτών. Το 2014 συμμετέχει στο δίσκο «Οι Φωνές Σ’ Αυτή Την Πόλη» με το Γιώργο Νταλάρα, και μια πλειάδα τραγουδιστών, σε μουσική του συμπολίτη Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους Νίκου Αναγνωστάκη. Στην ηλικία των 15 ετών, πραγματοποιεί και τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο τραγούδι.
Δύο χρόνια αργότερα, αποφοιτεί από το Μουσικό Σχολείο Βόλου έχοντας λάβει γνώσεις και αποκομίσει εμπειρίες, οι οποίες θα αποδειχτούν πολύτιμες για τη συνέχεια της πορείας του στο ελληνικό τραγούδι. Τρία χρόνια μετά, ολοκληρώνει τις σπουδές του στο τμήμα Μουσικής παραγωγής – Δισκογραφίας & Μουσικής τεχνολογίας στην Αθήνα.
Ο Βολιώτης μουσικός και τραγουδιστής, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες σε συναυλίες και αφιερώματα σε Ελλάδα & εξωτερικό (Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Κώστας Μακεδόνας, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης κ.ά.), με την ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου της ορχήστρας Ανδρέα Κατσιγιάννη, ο οποίος υπήρξε και για χρόνια καθηγητής του. Είναι βασικό μέλος της ορχήστρας «Ρυθμός», όπου πραγματοποιεί συναυλίες ανά την Ελλάδα σε συνεργασία με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, ενώ ένας ακόμη καθηγητής του, ο συμπολίτης Ζαφείρης Κουκουσέλης, είναι από τους συνθέτες, που του εμπιστεύθηκαν τα κομμάτια τους.
Θάνος Ματζίλης

Πως και πότε κατέληξες Θάνο, ότι θέλεις να γίνεις τραγουδιστής;

Είναι μια ιστορία που ξεκινάει από την παιδική ηλικία, όπου στην ηλικία των 5 χρόνων δειλά –δειλά, έκανα τα πρώτα μου βήματα στο μπουζούκι και την κιθάρα, καμία σχέση δηλαδή με το τραγούδι. Στην πορεία και μετά από κάποια πρόσωπα που με παρότρυναν να δοκιμάσω και το τραγούδι, χωρίς να έχω καμία ιδέα για το τι δυνατότητες μπορεί να έχω κι αν θα τα καταφέρω, έκανα αυτή την απόπειρα και ξεκίνησε αυτό το … ταξίδι, αρχικά με το Μουσικό Σχολείο που ήταν μια σημαντική στάση ζωής και γίνεται πολύ σημαντική δουλειά κι έπειτα με σπουδές στη μουσική, μέχρι και σήμερα.

Ήταν δύσκολη η πορεία;

Πάντα είναι δύσκολη η πορεία για όλες τις δουλειές, πόσο μάλλον για μία τέτοια δουλειά που εκτίθεσαι άμεσα στο κοινό, αλλά ο καθένας βρίσκει τον δρόμο του αργά ή γρήγορα.

Έχεις συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες και με δασκάλους σου, και αυτό θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όπως τον Ζαφείρη Κουκουσέλη. Πως είναι αυτές οι συνεργασίες;

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα, από το να περάσει η σχέση μαθητή- δασκάλου στη σχέση συνεργασίας και συναδελφικότητας. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο.

Έχουν επιτευχθεί τα όνειρά σου; Τι εύρος ονείρων είχες και έχεις;

Το πρώτο μου όνειρο έχει επιτευχθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, που ήταν να συνεργαστώ με όλους αυτούς τους ανθρώπους. Ούτε στα … πιο τρελά μου όνειρα δεν θα φανταζόμουν τις συνεργασίες που έχω κάνει και με τους συνθέτες, τα τραγούδια που έχω ερμηνεύσει. Το πιο σημαντικό, είναι , όλους αυτούς τους ανθρώπους να τους έχεις και φίλους σου γιατί παίρνεις ακόμη περισσότερα πράγματα.
Ποιο είδος μουσικής σου αρέσει περισσότερο, έχεις καταλήξει;
Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες στη μουσική, ποτέ δεν μου άρεσαν, αλλά αγαπώ πολύ το λαϊκό τραγούδι, το παλιό ρεμπέτικο και το σημερινό το λαϊκό, αυτό που εκφράζει τον καθένα κι έχει ωραίο λαϊκό στίχο.

Τι θα παρουσιάσετε απόψε το βράδυ;

Στο Lab Art θα κάνουμε μια λαϊκή βραδιά, θα ακουστούν και παλιά λαϊκά και νεότερα και έντεχνα. Ένα πρόγραμμα που είχαμε παρουσιάσει και στην Αθήνα, πριν έναν μήνα περίπου. Επιλέξαμε να το κάνουμε με φίλους, πάνω απ’ όλα και εξαιρετικούς καλλιτέχνες όπως η Ελεάννα Βαρελά, ο Κωνσταντίνος Ζεμπίλας , όλοι οι μουσικοί, ο Νίκος Χιώτογλου, που έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση της ορχήστρας για να περάσουμε τις γιορτινές ημέρες καλά, να διασκεδάσει ο κόσμος και να ακουστεί κάτι το εξαιρετικό, γιατί δύσκολα ακούς τραγούδια που ο κόσμος θέλει να τα τραγουδάει συνέχεια. Στόχος μας είναι να γίνουμε όλοι μια παρέα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.