Τι αποζημιώσεις θα πάρουν όσοι έπαθαν ζημιές σε Αγχίαλο και Αλμυρό

Για τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2020

Τροποποιητική απόφαση για τις αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές σε Αγχίαλο και Αλμυρό, εξέδωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Με την νέα απόφαση αποσαφηνίζεται το ύψος των αποζημιώσεων λόγω των φυσικών καταστροφών, σε σχέση με το ύψος της εκτιμηθείσας ζημιάς από τις πλημμύρες που έπληξαν την Θεσσαλία από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2020.
Σύμφωνα με το newsit.gr, διευκρινίζεται πως η επιχορήγηση συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση με το 55% του συνόλου, της κατά περίπτωση εκτιμηθείσας ζημίας, από την αρμόδια Επιτροπή εντοπισμού, καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της Περιφέρειας.
Ειδικά για τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο, η επιχορήγηση συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση με το 55% του ποσού της εκτιμηθείσας ζημίας, από την αρμόδια Επιτροπή εντοπισμού, καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της Περιφέρειας, το οποίο δεν καλύπτεται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Από το σύνολο της επιχορήγησης αφαιρείται τυχόν προκαταβολή που έχει λάβει ο δικαιούχος.
Σε περίπτωση που κατά την προσκόμιση των δικαιολογητικών προκύπτει ότι πρόκειται για μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότη (κάτοχο αγροτικής εκμετάλλευσης), όπως αυτός προσδιορίζεται από το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τότε η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% της ως άνω επιχορήγησης, ήτοι στο 27,50% του ποσού της εκτιμηθείσας ζημίας.
Κατά τα λοιπά, επισημαίνεται πως εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση του Υπουργού και του Υφυπουργού Οικονομικών «Καθορισμός επιχορήγησης των πληγέντων από τις πλημμύρες της 17ης έως και 20ης Σεπτεμβρίου 2020 σε περιοχές της Δ.Ε. Ν. Αγχιάλου του Δήμου Βόλου και του Δήμου Αλμυρού της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.