«Άδεια» τα σχολεία από σχολικές καθαρίστριες!

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι νέες προσλήψεις. «Για τις 140 θέσεις στη Μαγνησία, έχουν κάνει αιτήσεις 650 άτομα!»

Την ώρα που το μείζον θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών είναι το άνοιγμα των σχολείων, τα διδακτήρια της Μαγνησίας δεν έχουν ακόμη καθαριστεί, καθώς δεν έχουν τοποθετηθεί οι σχολικές καθαρίστριες.
Μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ» και στον Ηλία Κουτσερή η κ. Μαρία Πλαγερά, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών-στων Ν. Μαγνησίας ανέφερε πως ακόμη δεν έχουν αναγγελθεί οι συμβασιούχες καθαρίστριες, που θα προσληφθούν με τη νέα προκήρυξη, ενώ καμία σχολική καθαρίστρια δεν γνωρίζει που θα εργαστεί, δεν έχει ενημερωθεί για τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρηθούν και όλα βρίσκονται στον “αέρα”.
Μπορεί οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία με μάσκες και αποστάσεις, όμως κανείς μέχρι στιγμής δεν ξέρει πως και κυρίως πότε θα επιστρέψουν οι σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες εκτός από την καθημερινή φροντίδα των σχολικών κτηρίων με την έναρξη της χρονιάς, θα πρέπει να ανεβάσουν μανίκια νωρίτερα, για να τα προετοιμάσουν, καθώς παραμένουν κλειστά από τον Ιούνιο.
«Για τις 140 θέσεις στη Μαγνησία, έχουν κάνει αιτήσεις 650!»
Σύμφωνα με την κ. Πλαγερά το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι πως δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι καθαρίστριες που θα προσληφθούν με τις νέες συμβάσεις, ενώ η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών και των προσόντων ήταν δαιδαλώδης.
Ουσιαστικά, όπως είπε η κ. Πλαγερά, καθαρίστριες που εργάζονταν με σύμβαση 10, 12 ακόμη και 15 χρόνια συμμετείχαν στην εν λόγω προκήρυξη, όμως ο φόβος να μην προσληφθούν είναι έντονος καθώς για τις 140 θέσεις στη Μαγνησία, έχουν κάνει αιτήσεις 650!
Η ίδια ελπίζει να μοριοδοτηθεί η εμπειρία αυτών των γυναικών και να μην χάσουν τις δουλειές τους, ενώ επεσήμανε θα έπρεπε και οι συμβασιούχες καθαρίστριες να γύριζαν στα σχολεία κι αν υπήρχαν κενά τότε θα προσλάμβανε το κράτος περαιτέρω προσωπικό. Ωστόσο, ακόμη τώρα λίγες ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων, όλα είναι μετέωρα, καθώς ούτε έχουν οριστικοποιηθεί ποιες θα είναι οι καθαρίστριες που θα εργαστούν, ποια είναι τα ωράριά τους, τα σχολεία τοποθέτησής τους, ενώ φυσικά δεν έχουν καθαριστεί τα σχολικά κτήρια.
Παράλληλα, τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να ακολουθηθούν δεν έχουν φτάσει στα χέρια των καθαριστριών, ούτε υπάρχει και σχετική ενημέρωση. Τέλος, η κ. Πλαγερά ανέδειξε για ακόμη μία φορά το κενό που υπάρχει στις θέσεις των σχολικών καθαριστριών, επισημαίνοντας πως 2500 αίθουσες στη Μαγνησία δεν μπορούν να καθαριστούν από 240 καθαρίστριες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.