Ακτιβιστική ενέργεια μελών της «Επιτροπής κατά της καύσης σκουπιδιών» (video)

Με καθυστέρηση 1,5 ώρας ξεκίνησε η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση, λεκτικοί και όχι μόνο διαξιφισμοί, κόντρες μεταξύ των συγκεντρωμένων για την πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και μετά της επιτροπής αγώνα για την καύση σκουπιδιών, που έκαναν ακτιβιστική ενέργεια, επικράτησε στην προγραμματισμένη για σήμερα πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με προσκεκλημένους την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, και τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσο Πετρόπουλο.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα, άρχισε με περίπου 20 λεπτά καθυστέρηση και τη στιγμή που ξεκινούσε ανέβηκαν και κάλυψαν με πανό που είχε σύνθημα «όχι στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ ναι στη ζωή», περίπου 15-20 μέλη της επιτροπής αγώνα σκουπιδιών, που άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της καύσης, ενώ τραγούδησαν σε παράφραση το «Τρία Παιδιά Βολιώτικα» με στίχους που αναφερόταν στην καύση των σκουπιδιών.

Αφού πέρασε το ακαδημαϊκό 15λεπτο και οι συγκεντρωμένοι φάνηκε ότι δεν είχαν σκοπό να σταματήσουν για να ξεκινήσει η εκδήλωση, δεν άργησαν να αντιδράσουν οι συγκεντρωμένοι για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, με λεκτικούς χαρακτηρισμούς και άλλες φορές προσπάθεια χειροδικίας σε βάρος τους.

Τους είπε Γκοτζαμάνηδες
Η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών ανέβηκε κατακόρυφα και τα μεν μέλη της επιτροπής φώναζαν σύνθημα «Αλέξη και Αχιλλέα ακούστε το καλά, στο Βόλο δεν θα κάψετε σκουπίδια πουθενά», για να απαντήσουν οι συγκεντρωμένοι μέλη και όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ «έξω οι προβοκάτορες»
Ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος προσπαθούσε να μιλήσει από μικροφώνου, ενώ μέσω «παρεμβολών» με τραγούδια και συνθήματα κατά της καύσης σκουπιδιών, χαρακτήρισε Γκοτζαμάνηδες και προβοκάτορες τους συγκεντρωμένους και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει με τον κόσμο και την κοινωνία για τα προβλήματα, για τις λύσεις που απαιτούνται και θα νικήσει.

Αφού δεν μπορούσε να συνεχιστεί η συζήτηση ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βογιατζής προκάλεσε το μέλος της επιτροπής Στέλιο Λημνιό να μιλήσει στο μικρόφωνο και να θέσει τα αιτήματά του, αλλά ο ίδιος δεν ανταποκρινόταν και δεν απαντούσε στις κατηγορίες μελών που καθόταν γύρω του και του επιτέθηκαν φραστικά, επειδή οι συγκεκριμένοι δεν άφηναν να συνεχιστεί η εκδήλωση, ενώ πολλοί συγκεντρωμένοι φώναζαν «αίσχος». Ο Κ. Βογιατζή κατηγόρησε τον Στ. Λημνιό ότι δίνει «σκαλοπάτι» στον φασισμό και ζήτησε να λήξει η διαμαρτυρία, γιατί επρόκειτο να συζητηθούν και άλλα σοβαρά θέματα.

Ο υφυπουργός μοίραζε φυλλάδια
Στο διάστημα της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης, μοίραζε ο ίδιος στους συγκεντρωμένους φυλλάδιο με τις θετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, ενώ ευρισκόμενος στον διάδρομο του Μεταξουργείου, είχε την ευκαιρία να μιλήσει για λίγα λεπτά για το ασφαλιστικό και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που έστησε η κυβέρνηση.

Και ενώ οι διαμαρτυρίες συνεχιζόταν και εκδήλωση δεν γινόταν, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τα ΜΜΕ να καυτηριάσουν την πράξη των συγκεντρωμένων εναντίον της δημοκρατίας. Όπως είπε, ο τύπος έχει ένδοξη ιστορία αγώνων υπέρ της δημοκρατίας και ζήτησε οι δημοσιογράφοι να συνεχίσουν αυτή την ιστορία υπεράσπισή της.
Τελικά και μετά από 1,5 ώρα περίπου διαμαρτυριών εντάσεων και διαπληκτισμών μεταξύ των δύο πλευρών, τα μέλη της επιτροπής πολιτών αποχώρησαν από την αίθουσα, με ορισμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να τους προπηλακίσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι, ενώ η Αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά όλο αυτό το διάστημα, χωρίς να κάνει κάποια ενέργεια.

«Παίζουν το παιχνίδι Μπέου και ακροδεξιών»
Σε δήλωσή του μετά την αποχώρηση των μελών της επιτροπής αγώνα ο συντονιστής της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βογιατζής έκανε λόγο για πρωτοφανή κατάσταση που δεν έχει σχέση με την ιστορία του Βόλου μιας πόλης πρωτοπόρας δημοκρατικών αγώνων. «Η προσπάθεια διάλυσης δημοκρατικών συγκεντρώσεων έχει να κάνει με σχέση με πράγματα που δεν ανήκουν στην αριστερά. Η εμφανιζόμενη ως δήθεν από τα αριστερά βρίσκονται τέρμα δεξιά», τόνισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι αντισυγκεντρώσεις ξεκίνησαν με τη δολοφονία του Λαμπράκη. «Θα τους ευχαριστήσω με τρόπο γιατί έδωσαν αποφασιστική ώθηση στη συσπείρωση του κόσμου γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ και την υπεράσπιση δημοκρατίας που είμαστε υποχρεωμένη να την υπερασπιζόμαστε μέσα στο 2018», δήλωσε.

Ο Κώστας Βογιατζής πρόσθεσε ότι ο στόχος τους ήταν να εμποδίσουν τις δημοκρατικές εκδηλώσεις του λαού της πόλης. «Τους καλέσαμε στο βήμα αν θέλουν να πούνε κάτι για τις θέσεις τους. Δεν έχουν να πούνε τίποτα. Τους παραδίδουμε στην κοινή περιφρόνηση του λαού του Βόλου. Παίζουν το παιχνίδι του Μπέου κι όλων των ακροδεξιών μορφωμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ.Εδω και τώρα ζητάμε ανάκληση της άδειας της ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια!Δεν θα αφήσουμε κανέναν Υπουργό να μας κοροϊδεύει.

Gepostet von Επιτροπή ΑΓΩΝΑ Πολιτών Βόλου am Montag, 26. November 2018

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.