Ανησυχία απ΄τα 34 νέα κρούσματα στη Μαγνησία

Εκτόξευση του ιού με 275 κρούσματα στη Θεσσαλία. Στην κλινική Covid του «Αχιλλοπούλειου», 20 θετικοί στον ιό

Ραγδαία άνοδος καταγράφεται στα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλία, καθώς σε ένα μόλις 24ωρο καταγράφηκαν 275 νέες μολύνσεις, ενώ στη Μαγνησία 34. Η Λάρισα εξακολουθεί να κατέχει τα σκήπτρα στην εξάπλωση της πανδημίας σε θεσσαλικό επίπεδο, καθώς εντοπίστηκαν 195 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μόλις ένα 24ωρο!
Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Βόλου, νοσηλεύονται 20 ασθενείς θετικοί στον ιό με τους εννέα να προέρχονται από ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης. Η εξέλιξη της πανδημίας υποχρέωσε το Αχιλλοπούλειο να «ανοίξει» τέσσερις κλίνες ΜΕΘ που θα νοσηλεύουν ασθενείς με κορωνοϊό που χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη και βρίσκονται σε πιο επιβαρυμένη κατάσταση.

Σοκ με 195 κρούσματα στη Λάρισα-
Επελαύνει ο ιός και στη Μαγνησία

Σοκ προκάλεσαν τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς μέσα σε μόλις ένα 24ωρο καταγράφηκαν 275 νέα κρούσματα. Από τα αυτά τα 195 εντοπίζονται στη Λάρισα, τα 34 στη Μαγνησία, 28 στα Τρίκαλα και 18 στην Καρδίτσα.
Έτσι λοιπόν σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας από 03/11/2020 και ώρα 14:00 έως 04/11/2020 και ώρα 14:00:

-Στην περιοχή της Μαγνησίας
Καταγράφηκαν 34 νέα κρούσματα Covid -19.
10 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης, ενώ 2 ακόμη κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια. Τέλος 22 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων τρία στο Κ.Υ. Βόλου δύο στο Γ.Ν Βόλου και δεκαεπτά σε ιδιωτικά εργαστήρια.

-Στην περιοχή των Τρικάλων
Καταγράφηκαν 28 νέα κρούσματα Covid -19.
8 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε εμπορικό κατάστημα ενώ 3 ακόμη προέρχονται από συρροή κρουσμάτων επαγγελματιών υγείας. Επιπρόσθετα 5
Κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενώ 12 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων έξι σε ιδιωτικά εργαστήρια και έξι στο Γ.Ν. Τρικάλων.

-Στην περιοχή της Λάρισας
Καταγράφηκαν 195 νέα κρούσματα Covid -19.
47 κρούσματα προέρχονται από συρροές κρουσμάτων σε ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας ενώ 32 κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Τέλος 116 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας είκοσι έξι στο Γ.Ν. Λάρισας, σαράντα τρία στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και σαράντα επτά σε ιδιωτικά εργαστήρια.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας
Καταγράφηκαν 18 νέα κρούσματα Covid -19.
14 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας δύο στο Κ.Υ. Σοφάδων έντεκα στο Γ.Ν. Καρδίτσας και ένα στο Π.Γ.Ν. Λάρισας ενώ 4 ακόμη κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

«Έκρηξη» νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο
Βόλου- 20 οι ασθενείς με κορωνοϊό

Στα όριά τους είναι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Βόλου, που εδώ και μήνες δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη με τον κορωνοϊό. Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θετικά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Βόλου, με τον αριθμό να φτάνει αυτή τη στιγμή τους έντεκα και τις ηλικίες τους να κυμαίνονται από 50 έως 70 ετών. Ωστόσο, το απόγευμα της Τρίτης, εισήχθησαν εννέα θετικοί στον κορωνοϊό ασθενείς, που νοσηλεύονταν σε Κέντρο Αποκατάστασης της πόλης ηλικίας από 67 ετών και άνω, με το Νοσοκομείο πλέον να περιθάλπει 20 ασθενείς με κορωνοϊό.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευόμενων με κορωνοϊό, που έχει σημειωθεί στο Νοσοκομείο Βόλου από την αρχή της πανδημίας.

Η παλιά Β’ Παθολογική έχει μετατραπεί σε κλινική covid

Η παλιά Β’ Παθολογική έχει μετατραπεί σε κλινική covid και οι γιατροί, με πολλές ελλείψεις προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους κάτω από δύσκολες συνθήκες. Το ευτύχημα στην όλη κατάσταση είναι πως οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό έχουν ήπια συμπτώματα, όμως η φροντίδα τους εξακολουθεί να παραμένει καθημερινή και αδιάλειπτη από το ελάχιστο και κουρασμένο προσωπικό, που καταβάλει προσπάθειες από την αρχή της πανδημίας.
Σε ότι αφορά το Κέντρο Αποκατάστασης στο οποίο καταγράφηκαν τα κρούσματα, το magnesianews επικοινώνησε με την Διεύθυνσή του, η οποία δεν προέβη σε κάποια δημόσια δήλωση. Έμεινε στο γεγονός ότι ενημερώθηκαν όσοι φορείς έπρεπε.
Από την πλευρά του Νοσοκομείου έγινε γνωστό πως υπήρξε πολύ καλή συνεννόηση με το Κέντρο και η μεταφορά των ασθενών στο Νοσοκομείο έγινε με επιτυχία.

«Ανοίγουν» τέσσερα κρεβάτια
ΜΕΘ Covid στο Αχιλλοπούλειο

Με την υγειονομική κατάσταση να οξύνεται μέρα με την ημέρα και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς του ιού στη Θεσσαλία να έχει καλύψει σχεδόν στο έπακρο τις διαθέσιμες κλίνες, το Νοσοκομείο Βόλου «ανοίγει» τέσσερις κλίνες ΜΕΘ Covid, για να μπορέσει να παρέχει ακόμη πιο αυξημένες υπηρεσίες φροντίδας. Μέχρι στιγμής τα πιο βαριά περιστατικά με κορωνοϊό μετακινούνταν στη Λάρισα, όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί από δω κι έπειτα, καθώς το εκεί Νοσοκομείο έχει καλύψει σχεδόν όλα τα κρεβάτια του.
Την είδηση για τη νέα ΜΕΘ έκανε γνωστή ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Θανάσης Λιούπης, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ (η συνέντευξη δημοσιεύεται σε άλλη σελίδα).
«Το Νοσοκομείο Βόλου σ’ αυτό το κύμα πανδημίας είναι Νοσοκομείο covid. Έχει κλινική και απ’ όσο με ενημέρωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου και οι γιατροί και ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για κορωνοϊό με τέσσερα κρεβάτια, εκ των ενόντων. Οι ίδιοι γιατροί θα επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, δηλαδή θα δουλέψουν ακόμη περισσότερο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ως νομός την πανδημία. Αυτό είναι μια σημαντική εξέλιξη.
Πήραμε καινούργιους αναπνευστήρες και αντικαταστήσαμε κάποιους άλλους, έχουμε, απ ότι με ενημέρωσε η Διευθύντρια της ΜΕΘ τα απαραίτητα για να έχουμε καλή αντιμετώπιση ασθενών με κορωνοϊό που χρειάζονται ΜΕΘ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιούπης.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ηλίας Καραμέτος επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι ήδη έχουν αναπτυχθεί δύο κρεβάτια ΜΕΘ κορωνοϊού και ως το τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμα τα άλλα δύο, με το νέο τμήμα να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τη ΜΕΘ στη συνέχειά του και θα μπορεί να προσφέρει αυξημένης παροχής υγείας σε όσους το χρειάζονται.

Κρούσμα κορωνοϊού και στην
Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας

Ένα θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα εντοπίστηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας που εδρεύει στον Βόλο, χωρίς ωστόσο από τη Διεύθυνση να έχουν γίνει άλλες πληροφορίες γνωστές, παρά μόνο για τον εντοπισμό του κρούσματος.

Συνολικά 67 τα κρούσματα στο Πανεπιστήμιο
Θεσσαλίας- Εννέα σε τμήματα του Βόλου

Κατά ένα κρούσμα αυξήθηκαν τα συνολικά θετικά επιβεβαιωμένα που αφορούν σε φοιτητές, διοικητικούς και ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Χθες, καταγράφηκαν συνολικά 67 κρούσματα σε όλες τις πόλεις που υπάρχουν τμήματα.
Στον Βόλο τα κρούσματα ανέρχονται σε 9, καθώς χθες προστέθηκε ακόμη ένα. Σχολιάζοντας δημοσίευμα που κυκλοφόρησε σε πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδα για πάρτι φοιτητών της Γεωπονικής ενώ ήταν σε καραντίνα, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ο αρμόδιος Αντιπρύτανης για τον κορωνοϊό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης ανέφερε στο magnesianews πως δεν έχει επιβεβαιωθεί κάποια τέτοια είδηση και μάλιστα από τη διασπορά των κρουσμάτων στον Βόλο δεν φαίνεται να έχει συμβεί το περιβόητο αυτο πάρτι.
Στη Γεωπονική βρέθηκαν συνολικά τρία κρούσματα κορωνοϊού, με τα δύο να έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 15 ημέρες νωρίτερα. «Αν είχε γίνει ένα τέτοιο πάρτι, που δεν έχουμε γίνει αποδέκτες κάποιας τέτοιας αναφοράς, θα φαίνονταν στη διασπορά. Αυτή τη στιγμή με βάση και τους αριθμούς που έχουμε και τα στοιχεία δεν υπάρχει διασπορά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπρύτανης.

Έλεγχος και στον Δήμο Βόλου

Τέλος, σε ότι αφορά την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στο Δημαρχείο Βόλου, στον ΣΥΔΙΣΑ και τον ΔΟΕΠΑΠ, την Τρίτη μετέβησαν σε ιδιωτική κλινική για έλεγχο οι εργαζόμενοι στον ΣΥΔΙΣΑ, ενώ οι εργαζόμενοι στον Δήμο φέρεται ότι θα εξεταστούν σήμερα, με rapid τεστ. Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιχνηλατήσεων και στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Να σημειωθεί τέλος πως επίσημα ο Δήμος Βόλου δεν έχει προβεί σε καμία ενημέρωση για τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί στις υπηρεσίες του.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.