Απ. Μούσιος :Διπλά προσεκτικοί όσο πηγαίνουμε προς το χειμώνα

Αναστολή για δύο εβδομάδες σε δημοτικό σχολείο του Βόλου, λόγω κρούσματος κορωνοϊού

Αναστάτωση επικράτησε στην σχολική κοινότητα του 24ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου όταν μέσα στο Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό πως μαθήτρια είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Ο Δήμος Βόλου προχώρησε σε απολύμανση του σχολείου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Υγείας και λήφθηκε η απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία του τμήματος που βρέθηκε το θετικό κρούσμα για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργο Πολύζο, τηρήθηκε το πρωτόκολλο και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Χθες τα υπόλοιπα τμήματα λειτούργησαν κανονικά, ενώ ξεκίνησε εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσα παιδιά βρίσκονταν στο ίδιο τμήμα με τη μαθήτρια και παραμένουν στο σπίτι. Πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό κορωνοϊού που αφορά στην πρωτοβάθμια, όπως ανέφερε ο κ. Πολύζος, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα του να κυλήσει ομαλά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Απόστολος Μούσιος :Διπλά προσεκτικοί
όσο πηγαίνουμε προς το χειμώνα

Διπλά προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι οι συντελεστές της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα και καθώς τα κρούσματα αυξάνονται, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος.
Σημείωσε πως ενώ πολλά από τα προβλήματα που υπήρχαν με την έναρξη των σχολείων συνεχίζουν και υπάρχουν, οι συντελεστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δηλαδή οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές αλλά και οι γονείς, ο καθένας από την πλευρά του έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε να προστατευτούν όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αναφορικά με το κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο 24ο Δημοτικό Σχολείο, ο κ. Μούσιος σημείωσε πως ήταν το πρώτο κρούσμα και ασυμπτωματικό, ενώ το παιδί φαίνεται πως μολύνθηκε από συγγενικό του πρόσωπο, που δεν έχει όμως σχέση με το σχολείο, με μαθητή ή εκπαιδευτικό.
Τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας, τηρούν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και οι γονείς από την πλευρά τους κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εκπαιδεύουν καλύτερα τα παιδιά τους, ενώ στα σχολεία τηρούνται τα μέτρα που έχουν επιβληθεί και είναι η χρήση μάσκας, ο αερισμός, τα ξεχωριστά διαλείμματα, η καθαριότητα και όσο γίνεται οι αποστάσεις. Τέλος, σε ότι αφορά τα εκπαιδευτικά κενά ανέφερε πως όλα έχουν καλυφθεί, εκτός από έναν εκπαιδευτικό, ο οποίος προσλήφθηκε για τρεις μήνες, όμως παραιτήθηκε και τώρα το Υπουργείο θα πρέπει να ορίσει άλλο.

Λειτούργησε κανονικά το 10ο Γυμνάσιο Βόλου

Κανονικά λειτούργησε χθες το 10ο Γυμνάσιο Βόλου, καθώς τη Δευτέρα έγινε απολύμανση μιας και στο οικογενειακό περιβάλλον καθηγητή του σχολείου βρέθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού. Ο καθηγητής τέθηκε σε καραντίνα από την πρώτη στιγμή και τη Δευτέρα, έγινε απολύμανση για ψυχολογικούς κυρίως λόγους στο σχολείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.