Απόστολος Οντόπουλος: Θετική η μείωση φορολογίας για τον επιχειρηματικό κόσμο

Φωτό αρχείου
Να εφαρμοστούν γρήγορα αυτά τα μέτρα είπε ο πρόεδρος των εμπόρων

Στη σωστή κατεύθυνση για τον επιχειρηματικό κόσμο, χαρακτήρισε τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ο Απόστολος Οντόπουλος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας, τονίζοντας ότι από εκεί που είχαμε αύξηση των φορολογικών συντελεστών κάθε χρόνο, η μείωση έστω και κατά δύο μονάδες είναι θετική.
Όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Γ. Καρεκλίδη, όλα αυτά για τα οποία φωνάζουν οι επαγγελματίες, όπως η μείωση της φορολογίας και ειδικότερα, μια προσέγγιση που θα ευνοεί τις επιχειρήσεις, είναι στο πλάνο της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον κ. Οντόπουλο, το θέμα είναι να εφαρμοστούν γρήγορα αυτά τα μέτρα και σαφώς, το ότι μειώθηκε η φορολογία των επιχειρήσεων κατά δυο μονάδες «δεν σημαίνει ότι σωθήκαμε», αλλά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Απέχουμε πολύ ακόμη από το επιθυμητό»

Ο έμπορος εκτίμησε ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο του συντελεστή της φορολογίας, για να μπορούμε να ανταγωνιστούμε και άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου να μπορέσει να έρθει η ανάπτυξη σ’ αυτόν τον τόπο.
«Απέχουμε πολύ ακόμη από το επιθυμητό, όμως νομίζω ότι έγινε ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», επισήμανε ο Απ. Οντόπουλος.
Ο ίδιος τόνισε ότι και η μείωση της ασφαλιστικών εισφορών ευνοεί, αλλά μια μείωση της τάξης του 3% ή του 2% της φορολογίας, είναι ένα μικρό ποσοστά σ’ αυτά που καλούνται καθημερινά, κάθε μήνα και τέλος του χρόνου, οι επιχειρηματίες να πληρώνουν.
Ο πρόεδρος των εμπόρων επισήμανε ότι και να γλιτώσουν 200 € τον χρόνο οι επιχειρήσεις από τη φορολογία, δεν σώζει την κατάσταση, καθώς οι επιχειρήσεις έχουν λαβωθεί αρκετά από την 10ετή κρίση και την πανδημία και θα χρειαστεί χρόνος για να περάσουν στην πραγματική οικονομία και να φανούν αποτελέσματα.
Αναφορικά με τη μείωση του ΦΠΑ, ο κ. Οντόπουλος είπε ότι δεν αγγίζει τους εμπόρους, όμως η οποιαδήποτε μείωση σαφώς ευνοεί και τα οφέλη που αποκομίζει η επιχειρηματικότητα είναι πολλά, άμεσα ή έμμεσα και στην περίπτωση αυτή, το εμπόριο θα αποκομίσει έμμεσα οφέλη από τη μείωση του ΦΠΑ στους άλλους κλάδους της οικονομίας.
«Για εμάς θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το εμπόριο και οι επιχειρήσεις μας, έχουν δομηθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να λειτουργούν χωρίς περιορισμούς σε μια ελεύθερη αγορά. Ο οποιοδήποτε περιορισμός, δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων. Από τη στιγμή που υπάρξουν περιορισμοί, θα πρέπει να υπάρξουν ενισχύσεις προς τις επιχειρήσεις, είτε μέσω επιχορηγήσεων, είτε μέσω φοροελαφρύνσεων», τόνισε ο κ. Οντόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.