«Έφαγε» την προκαταβολή που έδωσε Βολιώτης για … αγορά αυτοκινήτου

Μια 39χρονη που δικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο

Ένοχη για το αδίκημα της απάτης από κοινού με άγνωστο έτερο άτομο, έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια 39χρονη γυναίκα που γεννήθηκε στη Λάρισα και μένει στο Ναύπλιο και την καταδίκασε ερήμην σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, μετατρέψιμη προς 5 € ημερησίως.
Η γυναίκα κατηγορούνταν ότι στις 4 Δεκεμβρίου 2016, ανάρτησε αγγελία σε ιστοσελίδα αγγελιών για πώληση ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου, μάρκας Toyota Yaris, αντί ποσού 3.500 €. Ο σύζυγος της γυναίκας, με τον οποίο ο μηνυτής είχε τηλεφωνική επαφή, τον έπεισε να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό, με δικαιούχο την κατηγορούμενη, ποσό 1.800 € ως προκαταβολή, ωστόσο αποδείχτηκε ότι η κατηγορούμενη δεν ήταν ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου και αποκόμισε παράνομο όφελος.
Το θύμα ήταν ένας 71χρονος από το Βόλο, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μίλησε τηλεφωνικά με κάποιον άνδρα που ονομαζόταν Νίκος , συμφώνησε για την αγορά του αυτοκινήτου. Για τα χρήματα της προκαταβολής, ο άγνωστος έδωσε στο θύμα, έναν τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τη σύζυγό του, που ήταν κατηγορούμενη.
Δείχνοντας εμπιστοσύνη, ο Βολιώτης κατέθεσε ποσό 1800 € ως προκαταβολή και στη συνέχεια ο… «Νίκος» του ζήτησε άλλα 800 €. Όταν ο 71χρονος αρνήθηκε, τότε ο άγνωστος άνδρας είπε ότι τον εξαπάτησε, δεν υπήρχε αυτοκίνητο για πώληση, έκλεισε το τηλέφωνο και δεν το άνοιξε από τότε. Η Αστυνομία οδηγήθηκε στα στοιχεία της γυναίκας, μετά από μήνυση για απάτη που κατέθεσε ο ηλικιωμένος, ενώ η κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην.

Κυκλοφορούσε για δύο χρόνια
με κλεμμένο … μοτοποδήλατο

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή έναν 38χρονο Αλβανό, που κυκλοφορούσε για δύο χρόνια με κλεμμένο μοτοποδήλατο 50χρονου συμπατριώτη του και η κλοπή έγινε αντιληπτή από έλεγχο της ΟΠΚΕ. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για κλοπή και πλαστογραφία μετά χρήσεως.
Ο 50χρονος τον Ιούνιο του 2015 έκλεψε το δίκυκλο μοτοποδήλατο, μάρκας Honda, από το κέντρο του Βόλου (Ιάσονος – Γαμβέτα) και για να μην τον εντοπίσουν έξυσε τον αριθμό κινητήρα και τον αριθμό πλαισίου και κυκλοφορούσε κανονικά με το δίκυκλο.
Στις 19 Απριλίου 2017, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε σε έλεγχο από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και διαπιστώθηκε ότι κυκλοφορούσε με κλεμμένο δίκυκλο.
Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του βρέθηκε στο Δικαστήριο και αρνήθηκε ότι έκλεψε το μηχανάκι, αλλά ο δικαστής είχε άλλη γνώμη και δεν κατάφερε να αποφύγει την καταδίκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.