Εκδρομή για τέσσερις Βολιώτες φίλους και στις αποσκευές… χασίς

Για διακίνηση σε βαθμό κακουργήματος διώκεται 56χρονος Βολιώτης

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελέας υπηρεσίας κατά ενός 56χρονου Βολιώτη, που είχε πάει με τρεις φίλους του βόλτα στα Τρίκαλα και συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών. Οι τρεις θα δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον Ιανουάριο του 2023 για κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση και μέχρι τότε αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο 56χρονος παραπέμφθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία, για να βρει δικηγόρο και να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο 56χρονος και οι τέσσερις φίλοι του ηλικίας 65, 66 και 68 χρονών, όλοι συνταξιούχοι, είναι κάτοικοι Αγριάς και συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πρώτος, στα Τρίκαλα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, διότι σε έλεγχο που έγινε βρέθηκε ποσότητα χασίς 3,2 γραμ., και τρία αυτοσχέδια τσιγάρα μείγματος κάνναβης και καπνού, ενώ οι τρεις κατείχαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 3,8 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες είπαν στους αστυνομικούς ότι έχουν κι άλλες ποσότητες χασίς στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έρευνα αστυνομικών της Ασφάλειας Τρικάλων, παρουσία ειρηνοδίκη, στα σπίτια τους στην Αγριά.

Μετά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του ενός μία ποσότητα κάνναβης 11 γραμμαρίων, στο σπίτι του δεύτερου μία ποσότητα κάνναβης, 12 γραμμαρίων, στο σπίτι του τρίτου μία ποσότητα κάνναβης, 10 γραμμαρίων και στο σπίτι του 56χρονου τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 251 γραμμαρίων και στην αυλή του σπιτιού του ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 80 εκατοστών, το οποίο εκριζώθηκε.

Ο 56χρονος, που είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ότι τα 251 γραμ. χασίς σε φούντα, τα είχε από άλλο δένδρο που καλλιεργούσε πέρυσι και αναφέρθηκε στις φαρμακευτικές ιδιότητες της κάνναβης, ενώ από τις καταθέσεις των άλλων συλληφθέντων προέκυψε ότι ο ένας ξεκίνησε τη χρήση κάνναβης το 2015, καθώς πιο πριν είχε απεξαρτηθεί από το αλκοόλ.

Οι συλληφθέντες δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για ναρκωτικά, ενώ η αστυνομική προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.