Έρευνα: Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν τη Μαγνησία τα τελευταία τριάντα χρόνια

Αστυνομικοί του Εγκληματολογικού ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή έξω από το σπίτι όπου εκτιμάται ότι έγινε η ανθρωποκτονία.
Έγιναν 25 ανθρωποκτονίες και οι έξι παραμένουν ανεξιχνίαστες

Το αποτρόπαιο έγκλημα της Μακρινίτσας το απόγευμα της Δευτέρας 5 Απριλίου 2021, όταν ο 32χρονος που βρίσκεται στην Ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού, μπήκε στο σπίτι του μικρού χωριού, όπου βρισκόταν η 28χρονη σε διάσταση σύζυγός του Κωνσταντίνα Τσάπα με το 2,5 ετών παιδί τους και τους γονείς της και, αφού τραυμάτισε την μητέρα της μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη νεαρή και φεύγοντας από το σπίτι σκότωσε με το μαχαίρι και τον αδελφό της Γιώργο 30 χρονών, αποτέλεσε μια διπλή δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα… Δυστυχώς όμως, δεν ήταν το μοναδικό που απασχόλησε την τοπική κοινωνία.

Του Ντίνου Στεργιόπουλου

Τα τελευταία 30 χρόνια, το αστυνομικό δελτίο κατέγραψε 25 ανθρωποκτονίες, που εξιχνιάστηκαν ή παραμένουν ανεξιχνίαστες (έξι από αυτές), εγκλήματα που, λόγω φόβου, της γοητείας του αίματος και αινιγματικών δραστών, πάντα τραβούσαν το ενδιαφέρον του κόσμου που παρακολουθούσε επί μέρες ίσως και εβδομάδες τις έρευνες της Αστυνομίας και τις δίκες των δραστών στις εφημερίδες, τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, ακόμη και πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα διαδικτυακά μέσα.

Ένα μαχαίρι, ένα καλώδιο από πιστολάκι μαλλιών, ένα περίστροφο, ένα ξύλο, ένα συρματόσχοινο, ένας σουγιάς, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα τηγάνι κουζίνας και δύο μαξιλάρια, αποτελούν τα “όπλα” των εγκλημάτων που συντάραξαν τη Μαγνησία τα τελευταία 30 χρόνια.

Μεταξύ αυτών, υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν έχουν εξιχνιαστεί μέχρι σήμερα, από τις αστυνομικές Αρχές. Τα ερωτήματα “ποιος” και γιατί” παραμένουν ακόμη αναπάντητα, “βασανίζοντας” ακόμη, τους συγγενείς των θυμάτων.

Η “ΜΑΓΝΗΣΙΑ” παρουσιάζει, με χρονολογική σειρά εγκλήματα και ανθρωποκτονίες στη Μαγνησία, που απασχόλησαν τοπικά την κοινή γνώμη και άλλα συντάραξαν και το πανελλήνιο, με βάση το αστυνομικό δελτίο και τα δημοσιεύματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 19 δράστες που συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν, το νήμα της ζωής τριών από τους δολοφόνους σταμάτησε στη φυλακή.

Μέσα δεκαετίας ‘90

Στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 η Μαγνησία αλλά και το πανελλήνιο, συγκλονίζεται από έγκλημα παθολογικής ζήλιας.
Δράστης ένας 68χρονος που σκότωσε την 56χρονη γυναίκα του στην Αργαλαστή όπου διέμενε το ζευγάρι, χτυπώντας την στο κεφάλι με ένα ξύλο σαν ρόπαλο. Στη συνέχεια, την έκοψε κομμάτια, τα οποία σκόρπισε τη σε όλο το Πήλιο.
Δε σταμάτησε όμως εκεί…
Κατήγγειλε στην αστυνομία την εξαφάνισή της υποστηρίζοντας πως τον εγκατάλειψε.
Ποτέ δε βρέθηκε ολόκληρη η σορός της γυναίκας.
Ο δράστης καταδικάστηκε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον Οκτώβριο του 1995 σε κάθειρξη 18 ετών.

20 Νοεμβρίου 1990

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 1990, η Μαγνησία σοκάρεται από ένα έγκλημα πάθους στη Ν. Ιωνία. Όλα άρχισαν στην Αθήνα μεταξύ δύο ζευγαριών – γειτόνων.
Δράστης ένας αστυνομικός που υπηρετούσε και διέμενε στην πρωτεύουσα με τη σύζυγό του και σε διπλανό διαμέρισμα το θύμα με τον σύζυγό της, στρατιωτικό.
Μεταξύ του αστυνομικού και της γυναίκας του στρατιωτικού δημιουργείται δεσμός. Χωρίζουν τους συζύγους τους για να είναι μαζί, ωστόσο η γυναίκα εγκαταλείπει τον αστυνομικό κι έρχεται στο Βόλο, όπου συνάπτει σχέση με έναν Βολιώτη.
Ο αστυνομικός πηγαίνει στον Βόλο και βρίσκει τη γυναίκα, ζητώντας να τα ξαναβρούν. Εκείνη τον διώχνει και εκείνος φεύγει και επιστρέφει, έχοντας μαζί του το υπηρεσιακό του περίστροφο.
Την πυροβολεί στο στήθος σχεδόν εξ επαφής, με δύο από τις σφαίρες να εξοστρακίζονται μέσα στο σώμα της και να καταλήγουν στο λαιμό της.
Ο δράστης κρύφτηκε κάτω από το κλιμακοστάσιο, όπου μετά από έρευνες βρέθηκε να είναι σε εμβρυική στάση και σε παράλυση.
Καταδικάστηκε τελικά για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε κάθειρξη 17 ετών και 4 μηνών και 3ετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

8 Δεκεμβρίου 2001

Η δολοφονία Τέντα, είχε σοκάρει το πανελλήνιο με τα στοιχεία που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας.
Στις 8 Δεκεμβρίου του 2001, ημέρα Σάββατο, στον Αλμυρό, ο 58χρονος έμπορος δερμάτων Αχιλλέας Τέντας δολοφονείται μέσα στο σπίτι του, από τον 32χρονο Ν. Κ., εραστή της 42χρονης συζύγου του Μαρίας, όταν ανακάλυψε την εξωσυζυγική σχέση και είχε απειλήσει με διαζύγιο.
Το παράνομο ζευγάρι, ακινητοποιεί το θύμα, με αναισθητικό σπρέι. Ο 32χρονος ξυλοκοπεί τον 58χρονο Αχιλλέα Τέντα και τον στραγγαλίζει με ένα συρματόσχοινο.
Το ζευγάρι “στήνει σκηνικό” εξαφανίζοντας τη σορό του 58χρονου εμπόρου σε πηγάδι της περιοχής, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό του στο λιμάνι του Βόλου, για να φανεί ότι ο Αχιλλέας Τέντας είχε φύγει ταξίδι.
Η Μαρία Τέντα, δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνιση του συζύγου της και σχεδόν τέσσερις μήνες αργότερα, ο δράστης και η Μαρία Τέντα ομολογούν το έγκλημά τους.
Καταδικάστηκαν πρωτόδικα και σε δεύτερο βαθμό, σε ισόβια κάθειρξη. Τον Οκτώβριο του 2010 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, ακύρωσε την καταδίκη της ισόβιας κάθειρξης, για τη Μαρία Τέντα, κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό του συνηγόρου της για απλή συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της και όχι για συναυτουργία, όπως ήταν η αρχική κατηγορία. Της επιβλήθηκε κάθειρξη 21 χρόνων.
Σήμερα έχει αποφυλακιστεί και ζει ελεύθερη, ενώ ο δράστης στις 20 Οκτωβρίου 2020 σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, όταν στην προσπάθειά του να διασχίσει τον δρόμο μπροστά από εργοστάσιο στην Β’ ΒΙΠΕ, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο.

Μάιος 2002

Δύο ημέρες μετά τη δολοφονία της βρέθηκε νεκρή το Μάιο του 2002, η 71χρονη συνταξιούχος ΙΚΑ Χρυσούλα Σπαθούλα στη μονοκατοικία της στο Διμήνι.
Γείτονες παραξενεύονται από την μισάνοιχτη είσοδο του σπιτιού της και μπαίνοντας στο σπίτι αντικρίζουν το άψυχο σώμα της να κείτεται σε μια λίμνη αίματος κοντά στην είσοδο.
Η ιατροδικαστής εντοπίζει χτυπήματα στα πλευρά και στο κεφάλι του θύματος, εκδορές στο σώμα της που προέρχονται από σουγιά και μώλωπες στο λαιμό της.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Ιούλιο του 2020 με τη σύλληψη ενός 43χρονου Αλβανού κατοίκου Βόλου, από ταυτοποίηση αποτυπώματος της παλάμης, ο οποίος είναι προφυλακισμένος.

22 Ιουλίου 2007

Νεκρός από χτυπήματα τριών Ελλήνων, έπεφτε την Κυριακή 22 Ιουλίου 2007 ένας 36χρονος Αλβανός μετά από επεισόδιο στο κέντρο του Βόλου Ιάσονος – Γαμβέτα.
Δημιουργείται επεισόδιο μεταξύ του θύματος ενός ομοεθνή του και τριών Ελλήνων.
Στη συμβολή των οδών Ιάσονος και Γαμβέτα οι τρεις Έλληνες κατάφεραν να περικυκλώσουν τον 36χρονο, καθώς ο ομοεθνής του είχε φύγει κι από τα χτυπήματα που δέχεται ο 36χρονος στο κεφάλι, τον αυχένα και την κοιλιακή χώρα, πέφτει νεκρός στο πεζοδρόμιο.
Ο 36χρονος, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία από χτύπημα στο κεφάλι, είχε κατάγματα δύο σπονδύλων στον αυχένα και θλάση του μυοκαρδίου από χτύπημα στην κοιλιακή χώρα. Στο χέρι του θύματος βρέθηκε μία σιδερογροθιά.
Οι δράστες, ένας 23χρονος, ένας 28χρονος κι ένας 41χρονος, εντοπίζονται αρχικά ο 28χρονος και στη συνέχεια παρουσιάζονται στην Αστυνομία ο 28χρονος με τον 41χρονο.

13 Αυγούστου 2008

Ήταν λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Τετάρτης 13 Αυγούστου 2008, στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας, όταν η 51χρονη Παναγιώτα Βαλωμένου, άφησε την τελευταία της πνοή, από τις πολλαπλές μαχαιριές που είχε δεχτεί από τον 68χρονο συνταξιούχο σωφρονιστικό υπάλληλο Σ.Σ..
Το ανεκπλήρωτο πάθος του για εκείνη, τον οδήγησε να την σκοτώσει, μετά από καυγά που είχαν. Την σκότωσε με κουζινομάχαιρο, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, το θύμα δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές με μανία, ακόμη και αφού είχε ξεψυχήσει.
Γείτονες που ακούνε τις φωνές της Παναγιώτας, έφτασαν στο σπίτι. Ρωτώντας τον 68χρονο τι έκανε, εκείνος απάντησε «αφήστε με θα σας σφάξω όλους». Κλείστηκε στο σπίτι, περίμενε τους αστυνομικούς και παραδόθηκε χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.
Στους αστυνομικούς δήλωσε ότι είχε σκοπό εδώ και καιρό να την δολοφονήσει και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει.

30 Αυγούστου 2009

Η δολοφονία της 86χρονης Μαρίας Σταμάτη με κίνητρο τη ληστεία, που είχε εντοπιστεί νεκρή την Κυριακή 30 Αυγούστου 2009 στο σπίτι της από την 57χρονη αλλοδαπή που την φρόντιζε και της έκανε τα ψώνια, σοκάρει την κοινωνία του Βόλου. Η άτυχη 86χρονη εντοπίζεται νεκρή, φιμωμένη και δεμένη με ταινία.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης γίνεται δύο χρόνια αργότερα, όταν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε συλλήψεις 11 ατόμων, εκ των οποίων οι έξι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και σχηματίζοντας δικογραφία κατά άλλων 14 ατόμων.
Η οργάνωση μετρούσε πέντε δολοφονίες ηλικιωμένων, 15 ληστείες σε Λάρισα και 19 ληστείες στο Βόλο.
Προφυλακιστέοι είχαν κριθεί μεταξύ άλλων τρεις Αλβανοί 24,25 και 39 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 37 ετών. Από τις έρευνες προέκυψε ότι τα μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης ευθύνονται για το θάνατο 86χρονης Μαρίας Σταμάτη.
Τον Νοέμβριο του 2016, η Ανακρίτρια Βόλου βγάζει ένταλμα σύλληψης σε βάρος 25χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση με κίνητρο τη ληστεία. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου κάνουν το πρωί της Τετάρτης 30/11/2016 αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι του και τον συλλαμβάνουν.

16 Νοεμβρίου 2009

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009 – Το πανελλήνιο συγκλονίζεται από την στυγερή δολοφονία της 31χρονης Μαντώς Ντάφου από τον 33χρονο πρώην φίλο της.
Ο 33χρονος Κρητικός, δολοφονεί την Μαντώ, με καλώδιο από πιστολάκι μαλλιών. Το έγκλημα, συνέβη γύρω στις 22.30 το βράδυ στο σπίτι του θύματος στη συνοικία Καραγάτς στον Βόλο.
Το ζευγάρι είχε χωρίσει. Το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου, ο 33χρονος Κρητικός, μετέβη στο σπίτι της Μαντώς και την πίεζε να τα ξαναβρούν ωστόσο η κοπέλα είχε συνάψει σχέση με νεαρό Βολιώτη. Μετά από καυγά της επιτίθεται δένοντας το καλώδιο από το πιστολάκι των μαλλιών γύρω από τον λαιμό της προσπαθώντας να τη στραγγαλίσει.
Η Μαντώ είχε προλάβει να τηλεφωνήσει στον φίλο της. Εκείνος μεταβαίνει στο σπίτι. Λίγο πριν ο Κρητικός, ολοκληρώσει την αποτρόπαια πράξη του χτυπάει την πόρτα ο σύντροφος της 31χρονης. Ο δράστης την αφήνει στο μπάνιο μισοπεθαμένη και πάει να ανοίξει. Ο Βολιώτης τον ρωτάει «πού είναι η Μαντώ» με τον Κρητικό να απαντάει ότι βρίσκεται μέσα και πως έχουν μια συζήτηση. Μάλιστα τον καλεί να μπει μέσα, κρατώντας πίσω από την πλάτη του το όπλο του εγκλήματος.
Ο σύντροφος της Μαντώς του λέει ότι θα την περιμένει στο παρκάκι και φεύγοντας, ο δράστης ολοκλήρωσε το έγκλημά του και τρέπεται σε φυγή.
Ο νεαρός Βολιώτης όσο η ώρα περνούσε ανησύχησε. Πηγαίνει στο σπίτι της Μαντώς και βρίσκει τη νεαρή νεκρή.
Ο δράστης εντοπίζεται και συλλαμβάνεται μετά από δύο ημέρες στο Ηράκλειο. Μάλιστα, προσπάθησε να αποπροσανατολίσει την αστυνομία καταγγέλλοντας πως «κάτι είχε γίνει στο συγκεκριμένο σπίτι».
Ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια, τόσο πρωτόδικα όσο και σε δεύτερο βαθμό.

18 Απριλίου 2010

Την κοινωνία της Σκιάθου συγκλονίζει η δολοφονία με τσάπα της 58χρονης ξενοδόχου Σταυρούλας Τσουρού και ο τραυματισμός του 63χρονου συζύγου της και της 20χρονης κόρης τους από έναν 28χρονο Αφγανό, για οικονομικές διαφορές.
Ήταν 18 Απριλίου 2010, όταν αλλοδαπός επιστρέφοντας από ένα ταξίδι του από την Αθήνα στη Σκιάθο ζήτησε από την ξενοδόχο να του καταβάλει το ποσό που του όφειλε από την εργασία του και ήταν 900 €. Δεν του έδωσε όμως τα χρήματα. Έτσι την ίδια νύχτα, γύρω στις 2 τα ξημερώματα, έγινε το φονικό. Με την τσάπα σκότωσε, την ώρα που κοιμόταν στο δωμάτιό της, την 58χρονη και στη συνέχεια προσπάθησε να σκοτώσει το σύζυγό της. Εκείνος όμως ξύπνησε από το θόρυβο και έτσι μπόρεσε να αντιδράσει όταν ο Αφγανός εμφανίστηκε στο δωμάτιό του. Στην προσπάθεια να συνδράμει τον πατέρα της τραυματίστηκε ελαφρά η 20χρονη κόρη τους. Ο δολοφόνος φερόταν να βρισκόταν εκτός εαυτού και σε κατάσταση αμόκ, ενώ φεύγοντας από το ξενοδοχείο προκάλεσε ζημιές στο ξενοδοχείο και σε δύο σταθμευμένα οχήματα των ιδιοκτητών του.
Ένα χρόνο αργότερα ο δράστης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 22 ετών.

20 Μαΐου 2011

Δολοφονημένη βρίσκεται λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 20 Μαΐου 2011, στο σπίτι της, στον Άγιο Γεώργιο Ιωλκού, η 54χρονη Ευδοκία Αναγνωστοπούλου.
Ο θάνατος της άτυχης γυναίκας, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή επήλθε πριν από 30 περίπου ώρες και ήδη είχε αρχίσει η σήψη.
Φίλη της και γειτόνισσα δεν έχει σημεία ζωής από τη φίλη της κι ανησυχεί. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή, δεμένη στα χέρια και πόδια, πάνω σε μία καρέκλα και φιμωμένη στην τουαλέτα του σπιτιού της.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας δράστες είναι τρεις Αλβανοί 24,25 και 39 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 37 ετών, που είχαν δολοφονήσει την Μαρία Σταμάτη τον Αύγουστο του 2009 και καταδικάστηκαν για τέσσερις ανθρωποκτονίες, 15ληστείες και μια κλοπή, μόνο στη Μαγνησία.

16 Ιουλίου 2013

Ήταν απόγευμα Τρίτης 16 Ιουλίου 2013, όταν η συνοικία της Αγ. Βαρβάρας στη Ν. Ιωνία, ταράζεται από φωνές και έντονους καυγάδες. Ένα “όραμα”, “οπλίζει” το χέρι 53χρονου με ψυχολογικά προβλήματα, μαχαιρώνοντας τον 85χρονο πατέρα του και τραυματίζοντας στην κοιλιά με το ίδιο μαχαίρι τον 57χρονο άντρα, της 50χρονης αδερφής του.
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, σε μονοκατοικία κοντά στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρας, οι γείτονες ακούνε την 50χρονη κόρη του 85χρονου θύματος να φωνάζει «σκότωσαν τον πατέρα μου» και, δευτερόλεπτα αργότερα βλέπουν τον 53χρονο δράστη να βγαίνει από το σπίτι ψύχραιμος και να τους λέει ότι είχε δολοφονήσει τον πατέρα του με πέντε μαχαιριές στην κοιλιά και στο διάφραγμα και τραυματίσει τον γαμπρό του.
Οι αστυνομικοί ακινητοποιούν τον 53χρονο, ο οποίος είναι ψύχραιμος, παραδέχεται την πράξη του και δεν αντιστέκεται της σύλληψης. Ο δράστης αντιμετωπίζει επί δεκαετίες ψυχολογικά προβλήματα, ενώ λίγες ημέρες πριν το φονικό είχε φύγει από το σπίτι και έμενε σε ξενοδοχείο του Βόλου.
Το “όπλο” του εγκλήματος, ένα κουζινομάχαιρο με λάμα μήκους 30εκ. το είχε αγοράσει μόλις την προηγούμενη ημέρα. Πηγαίνει στο πατρικό του σπίτι, λογομαχεί με τον 85χρονο πατέρα του στην κουζίνα και τον τραυματίζει θανάσιμα.
Ο 57χρονος γαμπρός του, δεν προλαβαίνει να τον αφοπλίσει και δέχεται μαχαιριά στην κοιλιά.
Ο δράστης πετά το μαχαίρι στην κουζίνα βγαίνει στο δρόμο και διηγείται το «κατόρθωμά» του στους γείτονες.
Στις 9 Φεβρουαρίου 2017, ο 53χρονος αφήνει την τελευταία του πνοή στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού, που κρατούνταν.

1η Μαΐου 2015

Ξημερώνοντας Παρασκευή ανήμερα Πρωτομαγιάς του 2015 και ο Βόλος, θρηνεί έναν 29χρονο πατέρα τριών παιδιών.
Ο 29χρονος βρίσκονταν σε μπαρ στα Παλιά του Βόλου και διαπληκτίστηκε με έναν 17χρονο για μεταξύ τους προσωπικές διαφορές. Όμως αυτός ο καβγάς έμελλε να είναι μοιραίος για τη ζωή του 29χρονου πατέρα.

Ο ανήλικος περίμενε 30χρονο άνδρα – αλλοδαπό, κουνιάδο του, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και μόλις ο 29χρονος βγήκε από το μαγαζί στον δρόμο, γκάζωσαν με το αυτοκίνητο, τον παρέσυραν και τον σκότωσαν.
Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας επέβαλε στις 17 Μαΐου 2018, ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά στον 30χρονο, ο οποίος μετά το συμβάν είχε εξαφανιστεί και παρουσιάστηκε στην Αστυνομία, πέντε μέρες μετά.
Ο δράστης τελικά, πέθανε στη φυλακή.

2 Απριλίου 2016

Ένα έγκλημα πάθους στη Μακρυράχη Πηλίου, συνταράσσει την τοπική κοινωνία κι όλη τη Μαγνησία.
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, ένας 51χρονος άνδρας που είχε σχέση στο παρελθόν με 36χρονη διαζευγμένη μητέρα, μεταβαίνει σε αποθήκη σπιτιού όπου βρίσκεται το θύμα – ένας 60χρονος και η 36χρονη και πυροβολεί τον άνδρα, με μονόκαννο κυνηγετικό όπλο στο χέρι και στην κοιλιά, ενώ τραυμάτισε και την γυναίκα.
Μάλιστα αποπειράθηκε να θέσει τέλος στη ζωή του, καταναλώνοντας φυτοφάρμακο.
Πρωτόδικα ο 53χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 4 χρόνια φυλάκιση, ενώ το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, που εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών και 3 μηνών.

12 Απριλίου 2016

Το πρωί της Τρίτης 12 Απριλίου 2016, βρίσκεται νεκρός ο 91χρονος πρώην τραπεζικός Αντώνης Ιωάννου, σε αποθηκούλα στο πίσω μέρος του σπιτιού του στην 28ης Οκτωβρίου 297, στο πάρκο Μεφσούτ.
Ο 91χρονος είχε πέσει θύμα πέντε αδίστακτων κακοποιών, που είχαν δέσει με δεματικό τα χέρια του ηλικιωμένου και τον είχαν φιμώσει με μονωτική ταινία
Οι δράστες πέντε Έλληνες ηλικίας 34, 39, 41, 57 και 63 ετών, εντοπίστηκαν συνελήφθησαν και ομολόγησαν τις πράξεις τους. Οι τρεις δράστες καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 19 και 15 ετών, και οι άλλοι δύο (τσιλιαδόροι) σε κάθειρξη 12 ετών.

28 Δεκεμβρίου 2016

Ο 64χρονος επιχειρηματίας Αριστείδης Κολοβός το πρωί της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου 2016, βρίσκεται νεκρός από τον γιο του, στην είσοδο του σπιτιού του, στην πάροδο της οδού Βασ. Κωνσταντίνου, μέσα σε λίμνη αίματος.
Δράστης, 38χρονος πρώην υπάλληλός του, ο οποίος λόγω προσωπικών και οικονομικών διαφορών χτύπησε το βράδυ το θύμα με μαχαίρι με μήκος λάμας 22εκ., με πάνω από 40 μαχαιριές, σε διάφορα σημεία του σώματός του, στον θώρακα, στην κοιλιά και άλλα σημεία.
Δε σταμάτησε όμως εκεί…Έριξε χλωρίνη στον 64χρονο και έβαλε στον φούρνο αεροζόλ και τον άναψε, με σκοπό να τον πυρπολήσει και να εξαφανίσει κάθε ίχνος του, όμως η ασφάλεια του πίνακα ηλεκτροδότησης έπεσε και το αίμα άρχισε να βγαίνει από την πόρτα του διαμερίσματος.
Έκλεψε μάλιστα το αυτοκίνητο του θύματος και στην προσπάθειά του να κατευθυνθεί προς Λάρισα, στο ύψος του Αερινού, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ο δράστης τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι και στο πόδι. Αφού μίλησε με έναν οδηγό φορτηγού, που σταμάτησε για να τον βοηθήσει και στον οποίο φέρεται να πρόσφερε 200 €, για να τον μεταφέρει, έφυγε με τα πόδια, ενώ με άλλο όχημα έφτασε στο Βελεστίνο και στη συνέχεια κατέληξε στο σπίτι του με ταξί. Τελικά συνελήφθη στο σπίτι του, στις 11 το πρωί της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου 2016 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.
Ο δράστης του εγκλήματος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών.

29 – 30 Απριλίου 2017

Ένα τηγάνι, ήταν το “όπλο” του φονικού βραδινές ώρες Σαββάτου προς Κυριακή 29 – 30 Απριλίου 2017.
Δράστης ένας 41χρονος που σκότωσε με τηγάνι τον 38χρονο αδελφό του.
Τα δύο αδέλφια είχαν έντονο καυγά το βράδυ του Σαββάτου και ο μεγαλύτερος αδερφός σκότωσε με τηγάνι τον 38χρονο αδερφό του, στις εργατικές κατοικίες στην περιοχή της Φυτόκου. Μάλιστα το πτώμα του 38χρονου, βρέθηκε έξω από το σπίτι στην αυλή.
Ο δράστης αρχικά είχε καταγγείλει ότι ο ίδιος και ο αδερφός του έπεσαν θύματα ληστείας από τρεις αγνώστους και ο αδερφός του είχε τραυματιστεί θανάσιμα, ωστόσο ένα 24ωρο μετά, ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον 38χρονο αδελφό του και μάλιστα τον έβγαλε έξω από το σπίτι, για να πάρει αέρα, γιατί όπως είχε ισχυριστεί νόμιζε ότι είχε λιποθυμήσει.
Ο δράστης κοιμήθηκε μάλιστα μετά το φονικό και το πρωί που ξύπνησε κατάλαβε τι είχε γίνει. Ο αδελφοκτόνος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε ισόβια κάθειρξη.

15 Αυγούστου 2018

Συγκλονισμένη η κοινωνία του Βόλου ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου το 2015, ημέρα Τετάρτη, από το αποτρόπαιο έγκλημα, στη συνοικία Ν. Δημητριάδας.
Ένας 80χρονος άνδρας, έπνιξε την 72χρονη γυναίκα του, ενώ κοιμόταν και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει καταναλώνοντας χάπια.
Ο δράστης, ενημέρωσε τον κουνιάδο του για την πράξη του, ενώ σε ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ανέφερε ότι προχώρησε σε αυτή την πράξη, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και δεν ήθελε να αφήσει μόνη την 72χρονη σύζυγό του.

17 Ιουλίου 2019

Μεσημέρι Τετάρτης 17 Ιουλίου 2019. Το οικογενειακό τραπέζι μετατρέπεται σε σκηνικό εγκλήματος. Δράστης, ένας 41χρονος Αλβανός που σκότωσε με μαχαίρι στο σπίτι του στη Νέα Αγχίαλο, έναν 38χρονο, ξάδερφο της συζύγου του, τον οποίο φιλοξενούσαν τους τελευταίους μήνες στο σπίτι τους.
Ο 41χρονος, μαζί με το θύμα, έπιναν από νωρίς το πρωί. Κουβέντα στην κουβέντα, ήρθε η συζήτηση στην συμπεριφορά του δράστη, ο οποίος, όπως παραπονιόταν η σύζυγός του, ήταν βίαιος και την χτυπούσε. Τότε το θύμα, σύμφωνα με όσα φέρεται να επικαλέστηκε ο δράστης, τον απείλησε ότι θα πάρει την γυναίκα και τα δύο παιδιά τους και θα επιστρέψουν στην Αλβανία. Ο 41χρονος πήρε τον σουγιά και επιτέθηκε στον 38χρονο, τον οποίο χτύπησε με τρεις μαχαιριές στο στήθος. Ο 38χρονος κατέληξε λίγο αργότερα στον δρόμο για το Νοσοκομείο.
Στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 ο 41χρονος δράστης του εγκλήματος βρέθηκε απαγχονισμένος με σχοινί σε κελί της Δ’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατούνταν.

5 Απριλίου 2021

Πρόσφατο στις μνήμες μας είναι το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα με θύματα τον 32χρονο Γιώργο και την 28χρονη αδερφή του Κωνσταντίνα Τσάπα από τον 31χρονο Δ.Ρ.
Ο 31χρονος, μπήκε στο πατρικό σπίτι της πρώην συζύγου του στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και μετά από έντονο καυγά κατάφερε στα δύο αδέλφια θανατηφόρες μαχαιριές.
Ο δολοφόνος, που ήταν πρώην σύζυγος της νεαρής γυναίκας και πατέρας του ηλικίας 2,5 ετών παιδιού τους.
Αμέσως μετά το διπλό έγκλημα, ο 31χρονος έσπευσε να εξαφανιστεί και συνελήφθη από την Αστυνομία, στη διαδρομή μεταξύ Άνω Λεχωνίων και Αγίου Βλασίου. Μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και κρατείται στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού.

Τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα

Τα τελευταία 20 χρόνια, υπάρχουν εγκλήματα που αναζητούν τους δολοφόνους τους.

Ιούλιος 2002

Τον Ιούλιο του 2002 ανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης του Μάκη Στεργιούλα, ο οποίος έδωσε για τελευταία φορά σημεία ζωής τον Απρίλιο του 2001. Οι έρευνες επαναρχίζουν μετά την ανεύρεση του ταξί που είχε πέσει στη θάλασσα, στη δεύτερη προβλήτα στον εμπορικό λιμένα Βόλου. Ο γρίφος της εξαφάνισης του Μάκη Στεργιούλα λύνεται, όταν υπάλληλος στην επισκευαστική των υδροπτέρυγων βλέπει να επιπλέει στη θάλασσα ένα πόδι… Δέκα μέτρα πιο μακριά εντοπίζεται το ταξί του, από το οποίο ανασύρεται.
Ενάμιση χρόνο μετά την εξαφάνισή του μια κατάθεση στο πλαίσιο της νέας προανάκρισης έρχεται να ενισχύσει τους φόβους της οικογένειάς του για δολοφονία. Η κατάθεση λέει ότι το βράδυ της 1ης Απριλίου 2001 ο 32χρονος ταξιτζής εισήλθε στην προβλήτα με ένα ακόμη άτομο μέσα στο αυτοκίνητο.
Το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που παραδίδεται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο, δίνει νέα στοιχεία στην υπόθεση. Το ταξί, όπως προκύπτει, βρέθηκε στο βυθό με δεμένο χειρόφρενο, κλειστό διακόπτη μηχανής και σε νεκρό σημείο το μοχλό ταχυτήτων.
Ακόμη δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια του θανάτου του.

Δεκέμβριος 2004

“Μαύρα Χριστούγεννα” αυτά του 2004 για την οικογένεια της 87χρονης Ασήμως Παππά που βρίσκεται νεκρή από συγγενικό της πρόσωπο στη διώροφη οικία της, στον Αλμυρό.
Με το ίδιο κίνητρο της ληστείας τη ζωή της είχε χάσει παραμονές Χριστουγέννων του 2004 στο σπίτι της στον Αλμυρό όπου διέμενε μόνη της η Ασημώ Παππά σε ηλικία 87 ετών.
Τα ιατροδικαστικά ευρήματα προσδιορίζουν το θάνατο από ασφυξία. Το πτώμα διαπιστώνεται ότι φέρει γρατζουνιές στο χέρι και στο μάγουλο και πολλά ασφυκτικά σημάδια με ένταση, ενώ δεν υπήρχε πάλη. Δύο ύποπτοι προσάγονται, αλλά από την ανάκρισή τους δεν προκύπτει ανάμειξή τους στο έγκλημα.

Μάιος 2005

Τον Μάιο του 2005 το πτώμα του 42χρονου λογιστή από τον Αλμυρό Βαγγέλη Κλεισάρη ή Κλησάρη ανασύρεται από την θαλάσσια περιοχή της Ν. Αγχιάλου.
Τα στοιχεία της προανάκρισης που διενήργησε η Λιμενική Αρχή παραπέμπονται στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου.
Ο εισαγγελέας ασκεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας και το υλικό της προανακριτικής διαδικασίας αποδίδουν σε δολοφονία το θάνατο του 42χρονου λογιστή.
Μέχρι και σήμερα ο δράστης ή οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί.

12 Αυγούστου 2009

Με 20 μαχαιριές η 67χρονη Νίκη Μηλίνη, εντοπίζεται στο σπίτι της στη Νέα Ιωνία νεκρή, από τον γιο της.
Η 69χρονη γυναίκα, που είχε να δώσει σημεία ζωής για δύο ημέρες, βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος, πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα.
Φέρει 20 μαχαιριές στο κορμί της, ενώ η πόρτα του διαμερίσματος δεν βρέθηκε παραβιασμένη. Το ντύσιμο του θύματος και τα σερβίτσια με μπολ παγωτού στο τραπέζι δείχνουν ότι ο δολοφόνος ήταν οικείο πρόσωπο στην ίδια. Δώδεκα χρόνια μετά, παραμένει άγνωστος ο δολοφόνος της Νίκης Μηλίνη.

23 Μαρτίου 2012

Άγριο έγκλημα τη νύχτα της Κυριακής 23 Μαρτίου 2012 στο χωριό Ανάβρα στην περιοχή του Αλμυρού, όταν άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι μια 84χρονης γυναίκας και την σκότωσαν για να της αρπάξουν 5 Ευρώ! Η 84χρονη το προηγούμενο βράδυ γιόρτασε μαζί με τα παιδιά της και τα εγγόνια της τα γενέθλια ενός εγγονού της, στο σπίτι του γιου της που μένει ακριβώς από πάνω και γύρω στις 21.00 κατέβηκε στο ισόγειο όπου έμενε μόνη της.
Αν και ο ένας γιος της μένει από πάνω και ο άλλος δίπλα, κανείς δεν άκουσε και δεν κατάλαβε τίποτα, ενώ το πρωί βρήκαν τη γιαγιά νεκρή στο κρεβάτι της, χτυπημένη στο πρόσωπο και όλο το σπίτι ανακατεμένο, όπως το άφησαν οι αδίστακτοι δολοφόνοι, που δεν εντοπίστηκαν ποτέ, ενώ αποδείχτηκε ότι της έκλεισαν τη μύτη και το στόμα με μαξιλάρι και πέθανε από ασφυξία.

28 Μαΐου 2012

Τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 η 81χρονη Σταυρούλα Πανάγου, 81 ετών, βρίσκεται νεκρή – πεσμένη μπρούμυτα στο χολ του σπιτιού της στον Αγ. Λαυρέντιο.
Την εντοπίζει μια γειτόνισσά της που είχε ανησυχήσει που δεν την είχε δει.
Το θύμα φορούσε τα ρούχα της. Η πόρτα της κουζίνας δεν ήταν παραβιασμένη. Η διπλανή πόρτα, που είναι και η κύρια είσοδος του σπιτιού, ήταν κλειδωμένη, ενώ δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης ούτε στα παράθυρα και το υπνοδωμάτιο της 81χρονης ήταν ανακατεμένο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.