Ευαγγελία Λιακούλη: «Εξαγορά με τρόπο χυδαίο των νέων ανθρώπων για εμβολιασμό»

ΦΩΤΟ: INTIME
Η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ, είπε επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αποσοβήσει τα σενάρια συνωμοσιολογίας

Το γεγονός ότι για τον κορωνοϊό, που ήταν ο άγνωστος εχθρός, έχουμε εξιχνιάσει πολλές πλευρές του, δυστυχώς όμως πολλές παραμένουν ακόμη άγνωστες, τόνισε η Ευαγγελία Λιακούλη, βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη. Όπως είπε, θεωρεί απαράδεκτο να βρισκόμαστε εν μέσω μιας πανδημίας που κοστίζει εκατοντάδες και χιλιάδες στον πλανήτη ανθρώπινες ζωές και να έχουμε τόσο επιπόλαια προσέγγιση στις συνέπειες που μπορεί να υπάρχουν και δεν έχουν αποκωδικοποιηθεί.
Η κα Λιακούλη ανέφερε ότι αρκετά «καραγκιοζιλίκια» έχουν γίνει σχετικά με τον ιό, όμως τώρα έχουμε κάποιες περιπτώσεις που είναι αθέατες και ακόμα ανεξιχνίαστες, όπως είναι οι περιπτώσεις των μεταλλάξεων, δηλαδή κατά πόσο αυτές θα είναι σαν το πρώτο ή το δεύτερο κύμα, ή θα είναι κύμα μικρότερης εμβέλειας ή θα προκαλεί περισσότερους θανάτους και σε ποιες ηλικιακές ομάδες, όπως με τη μετάλλαξη Δ που βλέπουμε ότι μεταδίδεται στα παιδιά.
«Εξαγορά με τρόπο χυδαίο των νέων ανθρώπων»
Σύμφωνα με τη βουλευτή, ο εμβολιασμός δεν προχωράει καλά “γι’ αυτό και είδαμε τα προκλητικά μέτρα της κυβέρνησης του τύπου 150 €, που είναι εξαγορά με τρόπο χυδαίο των νέων ανθρώπων. Πρώτα τους μαλώνουν και μετά τους χαρτζιλικώνουν, κάτι που είναι διπολισμός”.
Όπως ανέφερε “πέραν του εκμαυλισμού των νέων, αν για να εμβολιαστεί κάποιος, που είναι επωφελές για τον ίδιο, του λες πάρε και 150 € για κίνητρο, είναι σαν να λέμε ότι για κάθε επωφελή επιλογή που πρέπει να κάνουν τα παιδιά μας, θα πρέπει να τους έχουμε οικονομικά κίνητρα. Που το άκουσε αυτό κάνεις σε ένα σύγχρονο αξιακό, ηθικό σύστημα που ψάχνουμε να βρούμε, τους βασικούς πυλώνες ενός νέου αξιακού συστήματος, που πρέπει να περπατήσουμε όλοι μαζί για μία νέα Ελλάδα, της ισορροπίας, της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας”.
«Δεν υπάρχει σοβαρός μηχανισμός ελέγχου»
Η βουλευτής εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους, δεν κατάφερε να αποσοβήσει τα σενάρια συνωμοσιολογίας, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα ρεύμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό της, ούτε έπεισε τους πολίτες για την ασφαλή επιλογή. Όπως είπε δεν έχει εμφανιστεί ένα σποτάκι που να δείχνει μόνο τους αριθμούς, δηλαδή πόσους πραγματικούς θανάτους έχουμε από τον Covid και πόσους θανάτους έχουμε από τα εμβόλια, για να καταλάβει ο κόσμος ότι το ρίσκο που παίρνει είναι πολύ μικρό και ενόψει του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός από τον εμβολιασμό.
“Δεν έχουμε αποκωδικοποιήσει ακόμη ποιού οργανισμού DNA, έχει το μυστικό να αντέχει τον ιό και ποιού δεν αντέχει. Αυτό είναι το μεγάλο ρίσκο που καλούμαστε να πάρουμε αυτή τη στιγμή και πρέπει να σκεφτούν όλοι το ρίσκο αυτό πολύ σοβαρά”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους εμβολιασμένους και τους μη εμβολιασμένους, η βουλευτής ανέφερε ότι όπως απέτυχε η καμπάνια για τον εμβολιασμό, έτσι θα αποτύχουν και αυτά, διότι δεν υπάρχει σοβαρός μηχανισμός ελέγχου και διότι ο Έλληνας θέλει το φιλότιμο πρώτα και δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί το «νόμος και τάξη».
Η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε και στη Βουλή ότι η κυβέρνηση απομακρύνθηκε από τη βάση της κοινωνίας και έβαλε ένα επιτελικό λοφίο
Μήνυμα ισχυροποίησης της δημοκρατίας η σύλληψη Παππά
Για τη σύλληψη του φυγόποινου ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, η κα Λιακούλη τόνισε ότι από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, που είχε δηλώσει ότι δεν θα παρουσιαστεί αυτοβούλως, πέρασαν πολλοί μήνες και δεν μπορεί να κάποιος να επαίρεται ότι λειτούργησε αμέσως το σύστημα. Όπως ανέφερε με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει ένα κεφάλαιο μιας πολύκροτης δίκης και ταυτόχρονα της λειτουργίας με τρόπο εγκληματικό, μιας οργάνωσης, που είχε ενδυθεί και τον μανδύα του πολιτικού, προκειμένου να συγκαλύψει ιδεολογικά της ακραία πρόσημα, τα οποία λειτουργούσαν με τη μορφή μιας εγκληματικής οργάνωσης.
“Αυτό είναι ένα μήνυμα ισχυροποίησης της δημοκρατίας μας, αντιστάσεων σε κάθε είδους τέτοια φαινόμενα, προσοχής και επαγρύπνησης, γιατί πάντα μέσα στην ιστορία το φίδι έχει τη δυνατότητα να ξαναγεννιέται από τις στάχτες του και να εκκολάπτεται για μία ακόμη φορά. Άρα, είμαστε σε επαγρύπνηση και σε εγρήγορση προκειμένου τέτοιου είδους πολιτικά μορφώματα, να μην εμφανιστούν ποτέ στην Ελλάδα της δημοκρατίας και του φωτός”, επισήμανε η βουλευτής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.