Ευρωεκλογές 2024: Ενδεχομένως … ψήφος διαμαρτυρίας λόγω των ομόφυλων ζευγαριών

υποτ…….. Όπως ανέφερε στο Ράδιο Ένα, ο αναλυτής εκλογικής συμπεριφοράς Απόστολος Πιστόλας

Στις Ευρωεκλογές θα φανεί αν κάποια συντηρητικά κοινά εκφράσουν ψήφο διαμαρτυρίας προς την ΝΔ, αναφορικά με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Απόστολος Πιστόλας, αναλυτής εκλογικής συμπεριφοράς, σύμβουλος στρατηγικής και ιδρυτής της εταιρείας «Mastermind Analytics».
Όπως είπε, το θέμα για τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι λογικό να απασχολεί τον κόσμο, γιατί παίρνει «οριζόντια» την πολιτική αγορά, με αντιδράσεις όχι μόνο από τη ΝΔ, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και όλων των κομμάτων που αντιδρούν πάνω από 50% της βάσης στην τεκνοθεσία.
Αναφορικά με το αν η συζήτηση θα επηρεάσει τη ΝΔ, τόνισε ότι σε κάποια πιο συντηρητικά κοινά, μπορεί να αυξήσει σε έναν βαθμό τη δυσαρέσκεια, σε κάποια πιο προοδευτικά, ενδεχομένως να τα φέρει πιο κοντά στην ΝΔ, ενώ το αν θα επηρεαστούν τα συντηρητικά κοινά, ώστε να μην ψηφίσουν το κυβερνών κόμμα και να δώσουν μια ψήφο διαμαρτυρίας στις Ευρωεκλογές, μένει να φανεί, γιατί ο κόσμος δεν ψηφίζει για την κυβερνησιμότητα της χώρας και για βουλευτικές εκλογές θεωρείται λιγότερο πιθανό.

«Ο Κ. Μητσοτάκης αποτελεί σήμερα,
τη μοναδική κυβερνητική εναλλακτική»

Ο αναλυτής εκλογικής συμπεριφοράς εκτίμησε ότι στις εθνικές εκλογές είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί εκεί κρίνεται η κυβερνησιμότητα της χώρας και, τουλάχιστον για την ώρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης αποτελεί τη μοναδική κυβερνητική εναλλακτική και εκεί θα πατήσει το επόμενο διάστημα, δηλαδή θα προωθεί τις μεταρρυθμίσεις που κάνει και να δείξει στον κόσμο, ακόμη και σε αυτούς που είναι αντίθετοι με την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, ότι είναι ατός που μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα.
Ο κ. Πιστόλας εξήγησε ότι όταν στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία ο Κ. Μητσοτάκης είναι στα 40%, πάνω από τα ποσοστά που παίρνει το κυβερνών κόμμα, ενώ οι Στ. Κασσελάκης και Νικ. Ανδρουλάκης να είναι στο 5-7%, ούτε οι μισοί όσων ψηφίζουν τα κόμματά τους, υπάρχει πρόβλημα.

Πως λειτούργησαν οι Σπέτσες για τον Στ. Κασσελάκη

Αναφορικά με τη συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες ανέφερε θέλουν να φανεί το πως θα επηρεάσουν, διότι ο κ. Κασσελάκης προσκάλεσε τους βουλευτές για να τους περάσει τη νέα διαδρομή και το νέο αφήγημα και το νέο ελληνικό όνειρο που θέλει να παρουσιάσει και μένει να φανεί αν από δω και πέρα, θα αρχίσουν να επικοινωνούν ως ένα και να μην έχουμε τις παραφωνίες που είχαμε τις προηγούμενες εβδομάδες και τους προηγούμενους μήνες. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει και ο κ. Κασσελάκης να λειτουργεί διαφορετικά, γιατί ενώ κάνει κάποια σωστά βήματα, τα κάνει με τρόπο που δεν συνάδει με πολιτικό κόμμα και δη της Αριστεράς, αλλά περισσότερο με μια εταιρία, στην οποία τα στελέχη δεν αντιδρούν και απλά εκτελούν.

Οι «δεν μπορώ» και οι… «δεν θέλω»!

Ο κ. Πιστόλας τόνισε ότι η επιστολική ψήφος είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει και χωρίζει την αποχή από τους «δεν μπορώ» στους … «δεν θέλω», όπως μέχρι τώρα. «Πλέον δεν θα υπάρχει «δεν μπορώ», γιατί πλέον μπορεί και αυτός που έχει πρόβλημα υγείας, που είναι σε ταξίδι, που δουλεύει σεζόν, να ψηφίσουν επιστολικά», ανέφερε και εκτίμησε ότι θα αυξηθεί αρκετά η συμμετοχή στους Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό.
Τέλος, για τις Ευρωεκλογές, τόνισε ότι στην Ευρώπη κυριαρχεί ως κριτήριο ψήφου και ανησυχία τα θέματα της μετανάστευσης και της εισαγόμενης εγκληματικότητας και σε συνδυασμό με την ακρίβεια, ο κόσμος στρέφεται σε αντισυμβατικά συντηρητικά κόμματα, κάποια από τα οποία είναι ακραία, κάποια όχι, γι’ αυτό έχουμε μια μεγάλη αύξηση των κομμάτων αυτών. Στην Ελλάδα, είπε ότι αυτό δεν το βλέπουμε σε τόσο μεγάλο βαθμό, γιατί δεν υπάρχει ένα μεγάλο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ και γιατί το κυρίως μεταναστευτικό πρόβλημα το έχουμε στα ασύνορα και όχι μέσα στην κοινωνία μας, όπως συμβαίνει με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.