Ευθ. Τσάμης: Ο εμβολιασμός προχωράει αν και δεν είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο

«Να μην πανικοβαλλόμαστε, αλλά θα πρέπει να βρισκόμαστε σε κατάσταση ετοιμότητας», τόνισε ο γιατρός

Η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ο εμβολιασμός επανέλαβε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμιος Tσάμης, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή.
«Ο εμβολιασμός προχωράει αν και δεν είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο καθώς πρέπει να φτάσουμε σε ένα ποσοστό 60% για να αρχίσουμε να χτίζουμε τείχος ανοσίας. Είμαστε σε μία καλή εμβολιαστική κίνηση και το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μεγαλύτερη πρόθεση για εμβολιασμό. Η μόνη ασπίδα προστασίας και για τη μετάλλαξη που υπάρχει αυτήν τη στιγμή και για το στέλεχος Δ είναι ο εμβολιασμός» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο εμβολιασμός φαίνεται ότι καλύπτει τις μεταλλάξεις»

Υπάρχει ένας προβληματισμός για τη μετάλλαξη Δ, αλλά ο εμβολιασμός φαίνεται ότι καλύπτει τις μεταλλάξεις, οπότε αν κάποιος νοσήσει θα περάσει τη νόσο πιο ελαφρά σύμφωνα με τον κ. Τσάμη, που χαρακτήρισε τη διαδικασία μονόδρομο για όσους θέλουν να είναι προφυλαγμένοι, εφόσον υπάρχουν και τα εμβόλια. «Το σύστημα έχει ξεπεράσει τα πρώτα προβλήματά του, και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Όσοι δεν εμβολιαστούν, θα υποστούν συνέπειες το επόμενο διάστημα και θα έχουν αποκλειστικά ευθύνη για τους ίδιους και τον κοινωνικό τους περίγυρο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΙΣΜ.

«Να είμαστε πιο ήρεμοι, αλλά
το πρόβλημα καιροφυλακτεί»

Θα πρέπει να εφησυχάζουμε ή διανύουμε όμως μία καλή συγκυρία λόγω και των καιρικών συνθηκών; Πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι σύμφωνα με τον κο Τσάμη, αλλά το πρόβλημα καιροφυλακτεί για να εμφανιστεί δριμύτερο. «Αν εμβολιαστούμε θα είμαστε πιο ήσυχοι. Η ηρεμία της τρέχουσας περιόδου οφείλεται στους εμβολιασμούς αλλά και στο ότι είμαστε σε εξωτερικούς χώρους. Να μην πανικοβαλλόμαστε αλλά θα πρέπει να βρισκόμαστε σε μία κατάσταση ετοιμότητας. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα βρίσκονται σε έναν διαρκή κίνδυνο, να νοσήσουν» υπογράμμισε.
Από εκεί και πέρα θετικό είναι ότι και τα κρούσματα άλλων ιώσεων μειώθηκαν πολύ, γιατί πήραμε όλα τα μέτρα προστασίας και για τον κορωνοϊό, οπότε δεν είχαμε περιστατικά γρίπης, που σκοτώνει κάθε χρόνιο 100-150 άτομα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.