«Φράκαραν» οι παθολογικές κλινικές στο Νοσοκομείο!

Μετατράπηκε η Ουρολογική Κλινική σε κλινική Covid, νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στο «Αχιλλοπούλειο»

SOS εκπέμπει καθημερινά το Νοσοκομείο Βόλου με το υπάρχον, εξαντλημένο προσωπικό να προσπαθεί να αντιμετωπίσει το σφοδρό κύμα της πανδημίας. Γιατροί , νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό προσπαθούν να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο νοσηλευομένων που καταφθάνουν καθημερινά και είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Η ΜΕΘ Covid νοσηλεύει έξι διασωληνωμένους, οι παθολογικές κλινικές, που ουσιαστικά έχουν ενοποιηθεί σε κλινική covid «φράκαραν» γι’ αυτό και το βράδυ της Τρίτης, η Ουρολογική Κλινική μετατράπηκε σε κλινική κορωνοϊού, ενώ οι θάνατοι δυστυχώς συνεχίζουν να αυξάνονται. Την ίδια ώρα, αυξάνονται, παρά τα μέτρα, τα κρούσματα στη Μαγνησία, αφού, συνολικά 81 νέα κρούσματα χθες στη Μαγνησία σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα δυο από τα οποία εντοπίζονται στις Β. Σποράδες.

Νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο

Ο αριθμός των νεκρών με κορωνοϊό στη Μαγνησία αυξάνεται ραγδαία και οι εικόνες που αντικρύζαμε από τις οθόνες των τηλεοράσεων σε άλλες πόλεις του κόσμου για σωρεία θανάτων, δυστυχώς, με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο, γίνονται η καθημερινότητα και στο τοπικό Νοσοκομείο.
Νωρίς το βράδυ της Δευτέρας κατέλειξε ένα 78χρονος, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το ξημέρωμα της Τρίτης, τέσσερις άνθρωποι ηλικίας από 79 και άνω έχασαν τη ζωή τους. Την Τρίτη «έφυγε» από τη ζωή ένας 79χρονος που νοσηλεύονταν διασωληνωμένος σε κρεβάτι της κλινικής. Επιπλέον, ένας Σκιαθίτης 70 ετών που νοσηλευόταν από τις 29 Οκτωβρίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας κατέληξε το μεσημέρι της Τρίτης. Το απόγευμα της Τρίτης καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος ενός 68χρονου, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας κατέληξε ένας 69χρονος συμπολίτης. Από την αρχή της πανδημίας και μέχρι χθες το μεσημέρι οι νεκροί με κορωνοϊό ανέρχονταν σε 22.

78 οι νοσηλευόμενοι – 6 στη ΜΕΘ

Στο μεταξύ μέχρι και χθες 78 ήταν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό στα κρεβάτια των κλινικών Covid, ενώ έξι ήταν οι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ κορωνοϊού, οι μισοί δε εξ αυτών με ηλικίες γύρω στα 50 και χωρίς υποκείμενα νοσήματα, γεγονός που ανησυχεί τους γιατρούς, που βλέπουν πως ο ιός δεν κάνε εξαιρέσεις σε ηλικίες και φύλα.

Δημιούργησαν μία κλινική covid από το μηδέν
Η ουρολογική έγινε covid-κλινική

Οι δύο Παθολογικές Κλινικές, που μέχρι πρότινος νοσήλευαν ασθενείς με κορωνοϊό «φράκαραν». Καθημερινά εισάγονται για νοσηλεία 10-12 άτομα , με αποτέλεσμα όποιο άδειο κρεβάτι έμενε, να γέμιζε μέσα σε λίγα λεπτά. Από τη Δευτέρα εξετάζονταν διάφορες προτάσεις επέκτασης της ενιαίας κλινικής Covid. Τελικά το μεσημέρι της Τρίτης αποφασίστηκε να μετατραπεί η Ουρολογική Κλινική σε covid κλινική. Όπως επεσήμεναν γιατροί, δεν είναι εύκολο να αλλάξει χαρακτήρα μία κλινική. Εκτός από τους ασθενείς, που πρέπει να μεταφερθούν, πρέπει να μεταφερθεί το απαραίτητο υλικό, αλλά να βρεθούν και οι άνθρωποι για να τη στελεχώσουν. Όλοι φυσικά εκ των ενόντων και με αλλαγές και μετακινήσεις από άλλες κλινικές.

Χτίστηκε ακόμη και πόρτα…

Νωρίς το βράδυ της Τρίτης μάλιστα, χτίστηκε ακόμη και πόρτα που διαχωρίζει πλέον τη χειρουργική κλινική με την ουρολογική, προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά του ιού από την είσοδο των νοσηλευόμενων.
Οι ασθενείς με κορωνοϊό ανέμεναν την εισαγωγή τους και μόλις ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, αμέσως η νέα κλινική ξεκίνησε κιόλας να δέχεται νοσηλευομένους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.