Φυλάκιση εβδομήντα ετών εκκρεμεί κατά του Πακιστανού που έκανε το «βαποράκι»!

Σεσημασμένος και ο 49χρονος Βολιώτης που παρέλαβε την κοκαΐνη. Θα έβγαζε κέρδος μέχρι και 75.000 ευρώ!

Συνολική ποινή φυλάκισης 70 ετών (!) εκκρεμεί κατά του 41χρονου Πακιστανού, που συνέλαβαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Βόλο, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, για διακίνηση, ενώ σεσημασμένος είναι και ο 49χρονος Βολιώτης στον οποίο την παρέδωσε. Οι δύο δράστες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή τη Δευτέρα, ενώ μέχρι τότε θα είναι κρατούμενοι.
Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, που άσκησε διώξεις σε βάρος τους, σε βαθμό κακουργήματος και στον ανακριτή, απ’ όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία.
Βαρύτερες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Έλληνας, που κατηγορείται για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών, με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 € καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν ζυγαριά, σκόνη αραίωσης της κοκαΐνης, η οποία ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι μαγειρική σόδα.
Ο αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις με 70 χρόνια φυλάκιση – και είναι εκτός φυλακής – κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών. Επιπλέον ο αλλοδαπός φέρεται να είναι μέλος εγκληματικής ομάδας διακίνησης αλλοδαπών και έχει καταδικαστεί για εκβίαση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομο εκβιασμό και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Τι θα έπαιρναν για τη μεταφορά

Ο αλλοδαπός ισχυρίστηκε ότι άλλο άτομο του έδωσε έναν σάκο με τα ναρκωτικά στην Αθήνα, του είπε να τα πάει σε συγκεκριμένη διεύθυνση στο Βόλο, να μην ανοίξει να δει τι περιείχε ο σάκος και θα λάμβανε ποσό 500 €.
Από την πλευρά του ο Έλληνας, που είχε τοξικομανής, έπεσε σε αντίφαση, καθώς αρχικά είπε ότι δεν γνώριζε τι περιείχε ο σάκος, στη συνέχεια είπε ότι η συμφωνία που είχε ήταν να τον παραδώσει σε άλλο άτομο και ο ίδιος να κρατήσει 30 γραμ. από το περιεχόμενο…
Πάντως, από τις καταθέσεις προκύπτει ότι ο 49χρονος συμφώνησε να αγοράσει τα ναρκωτικά αντί 25.000 €, τη στιγμή που φαίνεται να είναι άνεργος!

Κέρδος μέχρι και 75.000 ευρώ!

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η αξία των 514 γραμ. καθαρής κοκαΐνης σε «βράχο» είναι 25.000 €, ενώ το κέρδος του Έλληνα, αν την αραίωνε, με τα μέσα που είχε, θα ήταν 75.000 €.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για μεταφορά και προμήθεια μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, με σκοπό τη διακίνησή της στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον έναν Πακιστανό, ο οποίος είχε αφιχθεί από την Αθήνα στο Βόλο με υπεραστικό λεωφορείο, να προμηθεύει τον δεύτερο, έξω από το σπίτι του, με ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 515 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Στην κατοχή των δραστών καθώς και σε νομότυπες έρευνες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• οκτώ συσκευασίες (φιξάκια) με ηρωίνη, βάρους 5,84 γραμμαρίων,
• ποσότητα σκόνης, άγνωστης χημικής σύνθεσης, βάρους 15,7 γραμμαρίων,
• 12,5 ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,
• μία ζυγαριά,
• το χρηματικό ποσό των 6.725 €,
• τρία κινητά τηλέφωνα,
• τρία στελέχη καρτών sim και
• το απόκομμα εισιτηρίου άφιξης από την Αθήνα στο Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.